Conveni entre l’Ajuntament i l’Obra Social La Caixa per garantir els àpats infantils

L’acord econòmic també fa possible apropar el teatre a col·lectius que normalment no hi ha accedeixen

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a impulsar programes socials de la ciutat. Aquest conveni té per objecte establir el marc de la col•laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació Bancària La Caixa per afavorir l’activitat cultural i social de la ciutat. L’Obra Social La Caixa col·laborarà en el programa municipal Dinem a l’escola que garanteix un àpat diari equilibrat als nens i nenes de famílies en situació de pobresa. En concret, La Fundació Bancària La Caixa aportarà 25.000 euros per poder fer possible aquest programa. I 10.000 euros per col·laborar amb el Teatre per a tots, una acció que consisteix en apropar públics que generalment no tenen accés al teatre com les cases tutelars o col·lectius de discapacitats.

L’alcalde Ballesteros ha agraït el compromís de L’Obra Social La Caixa amb la ciutat i, en concret, amb els temes socials, ja que “accions com les de La Caixa permeten pal·liar la situació de famílies en risc d’exclusió i millorar la seva qualitat de vida”.

Per la seva banda, el director de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, ha destacat el compromís de l’entitat amb la lluita contra la pobresa i l’exclusió social i els programes culturals.

L’acord amb L’Obra Social permetrà complementar el programa per garantir l’alimentació infantil durant tot l’any que impulsa l’Institut Municipal de Serveis Socials. En període escolar, les ajudes municipals complementen les beques menjador que concedeix la Generalitat i durant les vacances escolars també es garanteix l’alimentació a través de convenis establerts amb les entitats socials de la ciutat. L’any 2016 el programa va comptar amb 605 beneficiaris durant el curs escolar i 769 usuaris en períodes no escolars.