Continuen les polèmiques pel radar de tram situat a l’A-7

Alguns conductors qualifiquen de perillós aquest radar

0
1675
Imatge d'un tram de l'A-7. Foto d'arxiu.
Circ Raluy Legacy 728×90

El radar de tram situat a l’A-7, entre en centre comercial Les Gavarres i Tarragona, és un constant tema de debat entre la població des de la seva instal·lació, l’any 2017. La velocitat màxima permesa és de 80 km/h durant una distància de 4,1 quilòmetres, velocitat que els conductors consideren “perillosa i arriscada”. Avui mateix la redacció de La Ciutat es fa eco de la queixa d’un dels usuaris d’aquest tram: “Estic cansat de passar por durant el tram controlat pel radar a l’A-7. Un camió se m’ha enganxat i ha començat a ficar les llargues i tocar el clàxon, empentant-me perquè accelerés. Tot seguit m’ha adelantat i gairebé em treu fora de la carretera. Si no arribo a frenar, m’expulsa de la calçada. Situacions com aquesta es produeixen diàriament, fet que fa perillosíssim circular. Aquest radar de tram més que prevenir accidents el que fa és augmentar situacions de risc. Haurien d’eliminar-lo o augmentar la velocitat permesa a 100 km/h”, esmenta. Cal recordar que quan el radar va instal·lar-se permetia circular a 100 km/h, però als mesos la velocitat màxima va baixar als 80.

El sistema funciona mitjançant el reconeixement de matrícules a l’inici i al final del tram, mesurant la durada del recorregut i calculant la velocitat mitjana amb l’objectiu d’esbrinar si s’ha superat el límit de velocitat màxim permès.

La sanció mínima és de 100 €, mentre que si es superen els 161 km/h les multes poden arribar als 600 € i a la pèrdua de 6 punts del carnet de conduir.

FER UN COMENTARI