Continua la polèmica per la falta de símbols tarragonins en la inauguració dels Jocs

La consellera de Festes, Begoña Floria, s'ha pronunciat al respecte, com també ho han fet representants d'algunes entitats d'elements del seguici

La polèmica que envolta els Jocs Mediterranis, en tots els seus àmbits, continua generant debats i controvèrsia. Un dels aspectes més polèmics va arribar després de la cerimònia inaugural per la falta d’elements i símbols de la cultura tarragonina. Aquest dimarts, la consellera de Festes, Begoña Floria, s’ha pronunciat sobre aquest tema, considerant que “no era necessari utilitzar els Jocs per demostrar com som” perquè “ja ho demostrem amb les festes”.

Floria ha defensat que durant la cerimònia inaugural dels Jocs “hi havia foc, en un altre sentit” i “van sortir molts elements que ens representen com l’aigua, les pedres…”. Per la seva banda, el president del Drac de Tarragona, Martí Caparrós, ha lamentat que “no va haver-hi cap debat”, fent referència que l’ajuntament no es va posar en contacte amb cap de les entitats del seguici popular de Tarragona per fer cap proposta. “Si s’hagués debatut, no hi hauria hagut cap problema”, ha assegurat Caparrós. “Creiem que el foc s’ha de potenciar”, ha dit, i “no ens volem quedar enrere”, ha conclòs.

“Assumeixo la meva culpa”, ha dit la consellera Floria, en cas que les entitats considerin que no hi ha hagut aquest debat. Tot i això, Enric Garriga, del Ball de Diables de Tarragona, ha reconegut que “és difícil fusionar estètiques tan diferents” en una cerimònia com la inauguració. “No tot és possible al mateix moment”, ha conclòs.