Ballesteros reconeix que la venda d’entrades dels Jocs és inferior a la previsió

El batlle defensa que ja ho sabien perquè la previsió era omplir el 100% els estadis i no va ser així

A l’espera de les xifres definitives, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha reconegut que la venda d’entrades està per sota de la previsió inicial. El batlle ha defensat que són coneixedors d’aquesta dada perquè la previsió comptava amb una ocupació del 100% als estadis i competicions, però no ha estat així. Igualment, Ballesteros ha justificat que Tarragona ha superat la mitjana d’assistència de les dues últimes edicions de l’esdeveniment esportiu a Mersin i Pescara i ha mantingut l’èxit dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, els quals “els comitès internacionals van qualificar d’excel·lents”. Dues setmanes després de la cloenda de l’esdeveniment, el batlle tarragoní ha assegurat que encara no tenen les dades sobre entrades i assistència tancades, ja que l’empresa encarregada de la venda, Ticketmaster, encara ha de liquidar.

“Estem per sota de la previsió, que ja ho sabíem perquè la previsió era omplir el 100% als estadis i no es van omplir”, ha reconegut Ballesteros. L’alcalde de Tarragona no ha donat xifres exactes d’assistència i venda d’entrades, ja que ha assegurat que encara estan esperant que “Ticketmaster faci la liquidació de l’IVA i les entrades”. No obstant això, Ballesteros sosté que “la presència mitjana ha estat més alta” que en les dues edicions anteriors dels Jocs Mediterranis -Mersin (Turquia) i Pescara (Itàlia)- encara que “alguna vegada s’ha vist alguna instal·lació o algun estadi buit”. Però, segons l’alcalde aquesta situació va canviar a partir del dimarts de la setmana dels Jocs quan “es van veure moltes més instal·lacions plenes perquè hi havia semifinals i finals”.

A més, Ballesteros manté encara que han estat uns Jocs “excel·lents” -com ho van qualificar els comitès internacionals- durant els quals “s’han batut rècords”, amb “més esportistes, modalitats i països”. Pel que fa a les instal·lacions, manté també que “la valoració global és molt positiva, més enllà del petit incident de la pista de bàsquet de 3×3“.

“L’oposició ha de fer el seu paper”

Respecte a l’opinió generalitzada de l’oposició, des de la qual la majoria de partits mantenen que els Jocs han estat “una oportunitat perduda”, Ballesteros ha dit que “l’oposició ha de fer el seu paper” i que ho respecta. El batlle ha assegurat no compartir aquesta opinió, ja que “no correspon amb la realitat objectiva dels que ens han avaluat”. A més, Ballesteros ha argumentat que els recursos han estat molt més limitats respecte a altres edicions: “Hem tingut la meitat del pressupost operatiu que va tenir Almeria”. Finalment, de nou, el batlle ha recordat que als Jocs Olímpics Barcelona 92 “van haver-hi autobusos que no van arribar a les seus, atletes que es van perdre i seus que van obrir més tard perquè no es trobava el responsable”. Ballesteros ha lamentat que “a Barcelona 92 això va passar com una anècdota i aquí s’ha intentat elevar a categoria”. “Van haver 5 errades exactament”, ha conclòs.