Augmenta la inversió en rehabilitació a les comarques de Tarragona

0
230

La recuperació del sector de la construcció és lenta però continuada i, en alguns àmbits com la rehabilitació, mostra cada cop més força. Segons les dades del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació (COAATT), la inversió en rehabilitació està augmentant molts els darrers mesos i va tenir un creixement molt important durant l’any 2018. Concretament, l’any passat es van invertir 113 milions d’euros en obres de rehabilitació a les comarques de Tarragona amb un augment del 26% respecte les dades de l’any 2017. A més, es tracta de la major inversió en rehabilitació dels darrers nou anys. Dels 71 milions de l’any 2010 es va arribar a mínims de 24 milions l’any 2014 i ara s’ha assolit una xifra més que positiva.

Si parlem del tipus d’edificis que es van rehabilitar l’any passat, es van fer 216 obres de rehabilitació a habitatges unifamiliars i 385 a blocs d’edificis. La majoria van ser rehabilitacions de façanes, cobertes, interiors d’habitatges i millores d’accessibilitat. També es van fer 53 reformes a locals i 35 a espais per a oficines. Per comarques, el Tarragonès i el Baix Camp van liderar el número d’obres de rehabilitació.

El COAATT focalitza part de la seva feina en l’àmbit de la rehabilitació i, conscient que era molt important especialment durant l’època de crisi, va crear el portal Obres Amb Garantia que ha posat a l’abast de tots els ciutadans de les comarques de Tarragona, i de manera molt senzilla, la possibilitat de fer reformes als seus habitatges per part de professionals amb les garanties que aquests ofereixen. Amb un sol clic, l’interessat en fer les obres a casa seva pot explicar què necessita i rep tres pressupostos de tres arquitectes tècnics entre els quals pot escollir. El portal www.obresambgarantia.com rep anualment milers de consultes i peticions per a fer rehabilitacions o tramitar documentacions vinculades al món de l’habitatge i la construcció.

Definir bé la reforma, saber què es necessita, ajustar bé el pressupost, establir la durada de la reforma i posar-la en mans d’un professional qualificat, com un arquitecte tècnic, és bàsic si es vol tenir un habitatge saludable i viure en millors condicions.

FER UN COMENTARI