Antifrau acaba la investigació de les suposades irregularitats de la URV

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha traslladat a la Universitat Rovira i Virgili (URV) els resultats de la seva investigació sobre les suposades irregularitats en la contractació i pujades de sou de l’àrea de gerència.

Segons han informat fonts pròximes al cas, l’informe insta a la nova rectora de la URV, Maria José Figueras, a contestar-lo comunicant quines mesures s’han adoptat o bé els motius que impedeixen prendre-les.

Una vegada valorada la resposta, Antifrau pot derivar el cas a les autoritats administratives, judicials o fiscals.

La rectora ha confirmat que ahir dijous va rebre l’informe, d’unes 15 pàgines, i que va transmetre immediatament als serveis jurídics de la URV, a l’hora que ha manifestat la “màxima col·laboració” per aclarir els fets.

Els fets investigats se centren, segons fonts pròximes al cas, en l’increment de contractes i pujades de sou a l’àrea de gerència i a determinar per què diversos llocs clau de la gestió no els ocupen funcionaris, sinó càrrecs de confiança.

L’antic gerent Manuel Molina, va ocupar el càrrec durant 23 anys, un fet atípic en el sistema universitari públic, però la nova rectora el va destituir en apostar per un canvi de model, basat en un vicerectorat econòmic i la URV el va indemnitzar.

Poc després, l’ex rector de la URV Francesc Xavier Grau i actual secretari d’Universitats i Investigació de la Generalitat el va fitxar com a director executiu de l’Agència de Gestió d’Ajudes Universitàries i d’Investigació.