Adif enllesteix les millores d’accessibilitat a l’estació de Tarragona

Les obres, amb un cost de 3 MEUR, han permès instal·lar ascensors, escales mecàniques i ampliar les andanes

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha finalitzat les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació urbana de Tarragona, que han representat una inversió de 3,16 milions d’euros. Les actuacions més destacades han consistit en recréixer les andanes fins a una alçada de 68 centímetres respecte les vies per facilitar l’accés a tots els trens que s’aturen a l’estació. A més, s’ha ampliat l’andana segona fins als 7,8 metres d’amplada mitjana -més del doble que abans- i fins als 370 metres de longitud -52 metres més-. En cadascuna de les dues andanes s’ha instal·lat un ascensor i dues escales mecàniques, a més d’un nou paviment amb franja de seguretat i rajoles especials per a orientar les persones amb discapacitat visual.
També s’ha col·locat un nou sistema d’il·luminació que incorpora criteris d’eficiència energètica i s’ha executat una nova marquesina de 80 metres de longitud a la segona andana. D’altra banda, s’ha rehabilitat el pas inferior, s’han portat a terme treballs d’adequació i dotació d’instal·lacions tècniques de sanejament o energia, i s’han instal·lat nous passos de cautxú antilliscant al final de les andanes.

Segons ha informat Adif, els treballs han permès millorar l’accessibilitat per l’interior de l’estació, que durant l’any passat va ser utilitzada per més d’1,7 milions d’usuaris, alhora que s’han incrementat els estàndards de seguretat i confort. L’actuació ha comptat amb cofinançament europeu.

La companyia ha subratllat que, a més de donar resposta a les demandes institucionals i dels usuaris, la reforma suposa “un pas més en el compliment dels compromisos del Ministeri de Foment amb el Pla d’inversions que està impulsant el govern espanyol a la xarxa ferroviària de Catalunya per modernitzar les infraestructures, amb l’objectiu de prestar un servei amb majors índexs de qualitat, eficàcia i eficiència”.