S'inaugura al Moll de Costa l'exposició sobre l'Escola de Marineria del Club Nàutic

Aquesta mostra es produeix en motiu del centenari del naixement de Tomàs Forteza Segura, figura clau en la creació de l'acadèmia de mariners

Imatge del cartell de l'exposició. Foto CEDIDA

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, inaugurarà el dijous vinent, dia 20, de febrer, a les 19 hores, al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port, l’exposició Vent de dalt o aprendre a navegar. Escuela de marinería Club Nàutic de Tarragona. Aquesta exposició està organitzada pel Museu del Port de Tarragona i la col·laboració de Tomàs Forteza Antonio, del Reial Club Nàutic de Tarragona i dels antics alumnes de l’escola que han cedit imatges i material per poder-la portar a terme.

La implicació de Ramon Salvadó i el suport de Joaquin de Muller i Abadal, president del Club Nàutic de Tarragona, van facilitar la tasca de l’Escola de la qual Tomàs Forteza Segura en va ser el creador i el seu director fins a l’any 1977, data en què ho deixà per motius de salut. Integrada a la Secció de Vela aviat va tenir autonomia pròpia – com una secció més del Club- amb la creació d’un Patronat i un reglament. Fou la primera escola nàutica esportiva de l’Estat i va comptar amb el suport de la Federación Nacional de Vela i les aportacions personals de socis perquè els seus fills i filles tinguessin afició a la mar i practiquessin la navegació a vela.

Aquesta exposició s’emmarca en una col·laboració conjunta del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona i del Museu del Port de Tarragona amb motiu del centenari del naixement de Tomàs Forteza Segura (Tortosa, 1920-Tarragona, 1980), poeta i llibreter de la Llibreria Guardias de Tarragona.

Cal apuntar que, el proper dijous 12 de març, a les 19 hores, i al mateix Tinglado 1 hi haurà la xerrada Tomás Forteza i l’escola de Marineria, a càrrec de Joan Sol, exalumne i de Luis Saenz de Pablo, exprofessor de l’Escola de Marineria. L’exposició es podrà visitar fins al dia 19 d’abril.