Set detinguts en dues operacions a les que van ser desarticulats dos grups criminals

Cinc persones detingudes com a presumptes responsables d'estafar almenys a 65 persones

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Agents de la Policia Nacional han detingut set persones, a qui se les investiga com a presumptes responsables de cometre dos tipus diferents d’estafes, i en què les víctimes residirien fora de Catalunya.

A la primera de les investigacions es va procedir a la detenció de cinc persones de nacionalitat espanyola que formarien part d’un grup criminal, presumptament dedicat a cometre estafes a través de coneguts portals d’Internet de compra / venda i lloguers d’habitatges.

La trama desmantellada anunciava a través d’aquests portals, habitatges de lloguer de vacances a diferents localitats turístiques d’Espanya, com Huelva i Alacant, entre d’altres, amb ofertes molt cridaneres pel seu preu en comparació amb el preu habitual de mercat.

Els integrants de l’organització, operaven des de les localitats de Reus, Miami Platja i Mont-roig de Camp, però gràcies a les noves tecnologies, haurien pogut captar més de 65 víctimes que es repartides per tota la geografia nacional, principalment a Andalusia, Canàries, Balears i Galícia.

Pagues i senyals inferiors a 400 euros, per eludir el delicte d’estafa

Els integrants de l’organització amb la clara intenció d’eludir un càstig penal major, sol·licitaven per la reserva de l’habitatge, quantitats no superiors als 400 euros, en concepte de paga i senyal i així d’aquesta manera respondre només per delictes lleus.

D’altra banda els estafats també han estat víctimes d’un delicte d’usurpació d’estat civil, tota vegada que l’organització hauria utilitzat per a altres usos il·legítims, la mateixa documentació personal de les víctimes que els havien enviat fotocopiar per formalitzar els supòsits contractes de lloguer.

Una denúncia a Palma de Mallorca va iniciar la segona investigació

La segona de les organitzacions desarticulades, es va produir gràcies a una denúncia interposada a Palma de Mallorca. S’hi s’adonava que la identitat del denunciant hauria estat usurpada per a la contractació d’una sèrie de crèdits en línia i targetes, a través d’una entitat financera especialitzada en crèdits a el consum i el valor ascendiria a uns 15.000 euros.

Per dificultar el rastreig dels diners obtinguts pels estafadors el traspassaven d’una compta a una altra, a nom de diferents societats mercantils, amb la clara intenció de dificultar l’acció policial i l’evitar bloqueig dels comptes.

Finalment els investigadors van aconseguir identificar dues persones veines de la localitat de Reus, que estarien darrere de la trama, procedint a la seva detenció com a presumptes autors d’un delicte d’estafa, usurpació d’estat civil i pertinença a grup criminal.