Salut podria derivar els pacients crítics de Tarragona a l’Hospital de Bellvitge

La pressió assistencial a les comarques de Tarragona està arribant al seu punt màxim

La pressió assistencial a les comarques de Tarragona està arribant al seu punt màxim, situació que preocupa al Departament de Salut. Ja s’estan aplicant els plans de contingència que s’havien aplicat durant la primera onada, com la suspensió d’intervencions quirúrgiques no urgents per tal de destinar el personal a atendre pacients amb covid, però això no és suficient.

Aquest divendres, es van registrar 83 pacients a ingressats a les UCI del Camp de Tarragona, 68 dels quals amb covid-19. Aquesta xifra suposa el rècord d’ingressats per covid-19 a les UCI des de l’inici de la pandèmia, superant els 67 ingressats que es van registrar el 4 d’abril durant la primera onada.

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha admès que el volum de llits disponibles es va consumint i que cal anar “amb molt de compte perquè això té un límit”. “Encara hi ha certa flexibilitat al territori, però caldrà optimitzar al màxim”, ha apuntat en una roda de premsa aquest divendres.

Malgrat aquesta elevada pressió assistencial, Comella ha afegit que, si l’evolució de la pandèmia compromet la capacitat al territori, es derivarien pacients a l’hospital de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta operació, ha insistit, s’emmarcaria en el moviment de malalts que ja hi ha “de manera assídua” entre els hospitals del país segons les circumstàncies.