Ricomà manté suspeses les activitats culturals perquè “cal un dic de contenció durant 15 dies”

L'alcalde de Tarragona demana a Ponsa que respecti les seves competències municipals

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, es manté ferm en la decisió de tancar els espais culturals de la ciutat fins al 31 d’octubre. En declaracions a l’ACN, Ricomà justifica la mesura perquè “cal un dic de contenció de quinze dies” que, diu, no suposarà “un gran desastre” per a la cultura. Ara mateix, pel batlle el més important és evitar aglomeracions i desplaçaments per tal de frenar la propagació del coronavirus.

“Prenc la decisió a consciència, soc un ferm partidari de la cultura segura i ho hem demostrat amb la programació d’aquest estiu”, ha assegurat. Ricomà també ha demanat a la consellera Àngels Ponsa que sigui respectuosa amb les seves decisions i competències municipals, després que qualifiqués d'”incomprensible” la suspensió.

“És una mesura molt meditada i pensada”, ha raonat Ricomà. Segons el batlle, no s’ha suspès tota l’activitat cultural, sinó només les massives, ja que s’han celebrat actes de petit format de Tarraco Viva. “Hem posat en ‘stand-by’ la programació dels nostres espais que belluguen centenars de persones. La Generalitat ens diu que hem d’evitar que la gent surti de casa i es reuneixi”, ha afirmat.

Per aquesta raó, ha assenyalat que l’Ajuntament ha de fer tot allò que els permeti “aplanar” la corba, evitant aglomeracions i desplaçaments innecessaris de la ciutadania. “Ningú té més ganes que jo de poder aixecar totes les restriccions”, ha valorat. En aquest sentit, ha remarcat que la ciutat ha gaudit d’una àmplia programació cultural aquest estiu, amb la celebració de les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla, amb concerts al teatre Auditori del Camp de Mart, amb jazz, programacions als barris o amb el recent Festival Internacional de Teatre. “El sector cultural de Tarragona és el que pot tenir menys queixa perquè durant tot l’estiu ha treballat”, ha dit.

Tot i que reconeix que el tancament és una mesura “controvertida” diu que s’ha pres per “defensar la ciutadania i la cultura”. “Estem parlant de fer un dic de contenció de quinze dies, que no se’n pot extrapolar un gran desastre. De fet, afecta molt poques actuacions i obres que farem el possible per reprogramar-les”, ha subratllat Ricomà.

En resposta a la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, que en una entrevista a l’ACN considera “incomprensible” que Tarragona hagi decidit suspendre les activitats culturals programades, l’alcalde tarragoní ha respost que ell és molt respectuós amb les decisions que es puguin prendre des del Departament de Cultura. I ha demanat ser “respectuós” amb les decisions que pugui prendre amb les competències municipals.