Ricomà lamenta que el rebuig del TSJC al nou toc de queda dificulta el control de la pandèmia

El batlle defensa que només es recuperaran totes les llibertats quan s'hagi aconseguit la immunitat de grup

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha lamentat el rebuig del TSJC al nou toc de queda que havia proposat la Generalitat. La decisió judicial deixa Tarragona sense el toc de queda després d’un cap de setmana en el qual hi ha hagut botellots massius a les platges de la ciutat. Per Ricomà “està demostrat que les grans concentracions de persones són dolentes per evitar contagis” i ha afirmat que “el TSJC no ha estat sensible amb aquesta situació”. “La decisió va en contra de l’estratègia que la variant Delta no s’expandeixi”, ha dit el batlle. Alhora, ha manifestat que només es recuperaran “totes les llibertats” quan s’hagi aconseguit la immunitat de grup i ha fet una crida a la població perquè es vacuni abans de l’inici del curs escolar.
En una compareixença de premsa aquest dilluns al migdia, Ricomà també ha fet una crida a “coresponsabilitzar-se”, en referència a evitar actituds incíviques. En cas contrari, l’alternativa és “posar-ho tot en mans del control policial”, una situació que ha dit que no li agrada. Segons dades facilitades per l’Ajuntament durant el cap de setmana hi ha hagut diversos botellots a les platges de la ciutat. El més important va ser dissabte a la nit, quan un miler de persones es van concentrar a la platja de l’Arrabassada.

Tot i això, l’alcalde ha defensat que l’operatiu conjunt entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra ha funcionat perquè no hi ha hagut botellots a les places, parcs i jardins de les zones més habitades. I ha afegit que a les platges “s’ha actuat de manera proporcionada”. “La feina s’ha fet ben feta, però és complicada, i la solució no ha de ser policial, ha de ser coresponsabilitat de tothom”, ha insistit. “Volem que tothom entengui que la màxima llibertat la tindrem quan estiguem amb una immunitat de grup molt alta. Estem a pocs dies de tornar a les escoles i convé avançar amb la vacunació”, ha remarcat.