Ricomà diu que es pretén que els consistoris financin la “mala gestió” de l’Estat

L'alcalde de Tarragona diu que estudien transferir els romanents i que optaran per l'escenari més favorable per a la ciutat

Instantània de l'alcalde Ricomà a l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Cedida.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha afirmat aquest divendres que l’acord sobre l’ús dels superàvits és “una solució decebedora” que pretén que els ajuntaments financin “la mala gestió de l’estat espanyol”. El batlle tarragoní també ha manifestat que “tenint en compte l’infrafinançament que pateix Catalunya, no ens genera gaire confiança que juguin amb el nostre romanent”.

“Utilitzen els ajuntaments com a bancs de l’estat espanyol. Això no té no cap ni peus”, ha lamentat Ricomà, qui ha afegit que “ara és un moment en què som nosaltres qui necessitem els diners, que són de la ciutadania, per a poder fer front als efectes de la pandèmia”.

La mesura de transferir els romanents a l’estat espanyol aprovada aquesta setmana és voluntària i l’alcalde de Tarragona ha dit que, tot i que no els agrada, són “responsables” i estudiaran la mesura. “Ja hi estem treballant de valent per valorar-ho i treballarem amb diferents escenaris. Sens dubte, optarem per aquell que defensi millor els interessos de les tarragonines i dels tarragonins”, ha expressat Ricomà.