‘Racons de Mar’ inundarà de ritme el Port de Tarragona el 3 i 4 de setembre

Un atractiu cartell musical farà gaudir a la ciutadania posant especial èmfasi en l’experiència del binomi música i mar.

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Aquest dimarts, 3 d’agost a les 10 del matí, el Far de la Banya, del dic de Llevant  del Port de Tarragona, ha estat testimoni de la presentació, en roda de premsa, del  nou cicle musical, organitzat pel Port de Tarragona, ‘Racons de Mar’. Un cicle que  inundarà de ritme diferents espais portuaris els dies 3 i 4 de setembre. 

Es tracta de set concerts i un taller instrumental familiar als entorns portuaris més  emblemàtics i màgics de la zona de la façana marítima de Tarragona. L’entorn del  nou edifici institucional, el Far de la Banya, la Pèrgola del Serrallo, el Teatret del  Serrallo i l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco, empresa que ha volgut sumar-se a  aquesta iniciativa com a col·laboradora de la proposta i oferint el seu encantador  espai, són els indrets triats per l’organització. 

Sota la marca cultural del Port, Moll de Costa, i liderat per l’organització del Teatret  del Serrallo, la directora de Port i Ciutat, Montse Adan ha explicat a les persones  assistents l’interès i compromís del Port per fer conèixer els atractius espais de la  façana marítima de Tarragona. Aprofitar els meravellosos indrets al costat del mar 

per tal, que totes les persones que ho desitgin, s’apropin i gaudeixin d’una vetllada  musical al costat del mar. 

L’organització de ‘Racons de Mar’ ha ressaltat la qualitat artística i musical de tots  els concerts i continua fent una aposta pel talent local i per la creació de nous públics i nous espais, com el Raconet de la Pèrgola, destinat al públic familiar. 

A la roda de premsa una de les artistes participants a ‘Racons de Mar’, Monkey  Jane, ha presentat un petit tast musical prova de què es podrà gaudir els pròxims  dies del mes de setembre. 

A continuació es detalla el cartell i la programació de ‘Racons de Mar’:

  1. Manu Guix | Divendres 3 de setembre 20.30 h Far de la Banya  2. Paula Valls | Dissabte 4 de setembre 20.00 h Entorn nou edifici  3. Joan Masdéu | Dissabte 4 de setembre 21:00 h El Teatret del Serrallo 
  2. Cantautors/es d’edicions PortAutor/es 

o Monkey Jane | Dissabte 4 de setembre 19:00 h Marina Port Tarraco o Volpini Bros | Dissabte 4 de setembre 20:00 h Marina Port Tarraco o Ñekü | Dissabte 4 de setembre 21:00 h Marina Port Tarraco 

  1. Dani Pulmón | Dissabte 4 de setembre 18:30 h Pèrgola del Serrallo 6. Taller familiar instrumental| Dissabte 4 de setembre de 17:00 h a 19:00h a la  Pèrgola del Serrallo 

Les entrades, gratuïtes, es podran adquirir a la pàgina del Teatret del Serrallo  https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/teatret-del-serrallo i a la plataforma  https://entradium.com/ a partir del 26 d’agost. Cal afegir que tots els concerts tindran  un aforament limitat i estaran subjectes als protocols i mesures d’higiene i seguretat  que estiguin en actiu per la COVID-19. 

Artistes musicals 

Manu Guix, presentarà, en format acústic, peces musicals de la seva discografia  fent especial atenció al seu últim treball ‘Després de tot’. Cal afegir que repassarà  i tocarà versions de temes clàssics de la música de tots els temps. Manu Guix és  un dels intèrprets i compositors català amb una llarga trajectòria com a autor,  compositor i director musical. 

Paula Valls ens presentarà ‘I am (Satélite K, 2018)’, el seu primer treball de llarga  durada produït per David Soler i d’un format i perfil intimista. 

Joan Masdéu, cantant del grup que es va dissoldre fa deu anys, Whiskyn’s, revisarà  per primer cop les millors cançons de la banda incorporades al seu nou disc. 

Monkey Jane, una de les veus més prometedores del nostre territori, va ser  guanyadora del premi a l’artista local de la tercera edició de PortAutors/es celebrada  l’any 2020. Al concert ens farà gaudir amb peces del seu primer disc ‘Changes’, un  folk romàntic, introspectiu i acústic amb tocs suaus i melòdics que crearan una  atmosfera musical profunda. 

Volpini Bros, duet format per Elena Volpini, cantautora i Gabriel Llorach, tots dos  finalistes de PortAutors/es 2019 i 2020. Presentaran un projecte únic i inèdit que  aviat prendrà forma com a àlbum musical. 

Ñeku, nom artístic de Carlos Hernández nascut a Tarragona ens presentarà el seu  nou treball sota el títol ’39 Segundos+’. Ñekü és considerada una de les bandes  revelació del panorama emergent. Guanyador del premi a l’artista local de  PortAutors/es 2019. 

Dani Pulmón, artista apassionat del denominat ‘human beatbox’ (habilitat d’imitar  sons amb la boca) que va descobrir pels carrers de Barcelona. El 2010 va néixer  com a músic professional amb el nom de ‘Pulmón Beatbox’. S’ha proclamat campió  en diverses competicions musicals com la ‘Spanish Beatbox Battle’. Dani Lleonart,  com si portés una ràdio al seu interior, ens mostrarà una forma diferent i actual de  fer música. Sons , ritmes, colors i paraules amb un únic instrument, la seva veu. 

Per finalitzar el taller d’instruments serà a càrrec de Dani Pulmón qui ensenyarà la  màgia del nostre instrument, la veu. Cal afegir que el taller comptarà també amb  material de MisterKarton amb el que es podran dissenyar guitarres.