El Punt de Control Fronterer del Port de Tarragona modernitza el servei de certificació veterinària

Avatar photo
El cos de veterinaris s’ha unificat per a optimitzar el servei d’inspecció i control
PIF_PCF_PortTarragona

El Punt de Control Fronterer del Port de Tarragona introdueix millores per a optimitzar els  procediments administratius i d’inspecció en l’àmbit de la certificació veterinària de les exportacions. Des del 3 de febrer, les oficines on realitzar els controls documentals s’han traslladat del Punt de Control Fronterer del Port de Tarragona a l’Edifici de Serveis  Administratius Múltiples (ESAM) de la Subdelegació del Govern, a la plaça Imperial Tarraco. La nova ubicació apropa el servei a la ciutadania i en facilita l’accés. Aquest canvi s’engloba  dins d’un procés de modernització del servei de certificació veterinària a l’exportació que  comporta la fusió dels diferents cossos veterinaris per a oferir un servei optimitzat als usuaris. 

Un dels principals avenços és la fusió dels cossos veterinaris. Fins ara, es disposava d’una  inspectora veterinària vinculada a Sanitat Exterior, que realitzava el control de les  mercaderies destinades a consum humà, i sis inspectores veterinàries més vinculades al  Ministeri d’Agricultura que desenvolupaven les tasques d’inspecció de pinsos i altres  productes no dirigits al consum humà. Amb el nou model, s’ha unificat la gestió i tot el cos  depèn del Ministeri d’Agricultura. La fusió dels equips els dota de més polivalència, cosa que  es tradueix en una major agilitat del servei

Cal destacar que sis de les set membres de l’equip estan destinades al Punt de Control  Fronterer, mentre que una inspectora s’ubicarà tots els dies hàbils a l’ESAM, de la plaça  Imperial Tarraco. D’aquesta manera es facilitaran les inspeccions d’animals de companyia,  que fins ara s’havien de fer dins del recinte portuari a les instal·lacions. Així mateix, amb  aquest nou model, Sanitat Exterior deixa de gestionar les instal·lacions del PCF i se centra  en les funcions sanitàries relacionades amb les instal·lacions que manipulen productes  alimentaris i controls mèdics. 

Plataforma de gestió 

Al Port de Tarragona, es manté l’ús de la plataforma virtual CEXGAN (Servei de certificació  veterinària a l’exportació) per a la tramitació de certificats veterinaris d’exportació d’animals  vius, productes d’origen animal i medicaments veterinaris. A més, s’ha implementat una única plataforma per al control de vegetals, CEXVEG, que permet agilitzar les inspeccions i reduir  el temps de despatx de mercaderies.

Proves pilot en el control de productes vegetals 

Abans de la implementació general, el nou sistema CEXVEG ha estat provat amb èxit al Port  de Barcelona en el sector del cafè i al Port d’Algesires amb fruita. Els resultats han confirmat  una major agilitat en els processos i una millora en la coordinació entre autoritats, fet que  augura un impacte positiu ara que l’aplicació ja s’ha estès a la resta de PCF. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
actuacio reus

Més de 100 actuacions per barri amb el pla de millora de l’espai públic de Reus

Notícia següent
terrassa fc

L’Ajuntament reitera la seva disponibilitat a parlar amb el Terrassa FC per fer front a les seves demandes

Notícies relacionades