El PP votarà ‘no’ als pressupostos de Tarragona: “Ja han triat els seus aliats”

Com ja va anunciar ahir Maria Mercè Mortorell a Tarragona Ràdio, el Partit Popular no votarà a favor dels primers pressupostos de Rubén Viñuales. Els populars titllen els comptes de “continuistes” i assenyala que els socialistes “ja han triat els seus aliats”, els quals “repliquen el govern de l’Estat”.

Martorell ha lamentat en roda de premsa el que considera “una oportunitat d’or perduda per fer uns pressupostos ambiciosos”. Els conservadors recorden que es van mostrar oberts a negociar amb el PSC el seu suport, però creuen que “l’equip de govern ha preferit no canviar res”.

La portaveu del PP ha estat molt crítica amb la proposta final dels socialistes. Segons el seu parer, la pujada d’ingressos no serveix per afrontar els reptes de Tarragona, continuen pensant que no era necessària la pujada d’impostos, no s’incorpora el Pla d’Actuació Immediata que demanaven o no hi ha una aposta pels “espais emblemàtics de la ciutat” com la Tabacalera o l’antic local dels Xiquets. A més, reclamen que la partida del Patronat de Turisme, un dels sectors claus pels populars, es queda curta.

D’altra banda, veuen amb bons ulls la venda de patrimoni o el rescat de “diners adormits”, però creuen que és insuficient. El PP demanava arribar fins als 4,5 milions d’euros en la venda de patrimoni (pràcticament el doble del que es preveu) i també apunta que es podrien reubicar fins a 20 milions d’euros de “diners infrautilitzats”.

Pacte a quatre bandes

Tot i la negativa dels populars, el govern socialista podrà aprovar els comptes amb una àmplia majoria, 20 dels 27 regidors. Esquerra, Junts i En Comú Podem se sumaran al PSC per tirar endavant un pressupost amb un ampli marge.

El grup liderat per Martorell tornarà a situar-se en contra de la posició del govern, com ja va passar amb les ordenances fiscals. Dues votacions que han allunyat ambdós partits. La portaveu no sap si serà una tendència que es pot mantenir al llarg del mandat, perquè “la política muta”, però creu que “si hem de fer cas de la rapidesa dels vots favorables i com s’han adequat, ara per ara sembla que ja han escollit els seus aliats”.

Adrià Miró

Missatges recents

Escaldes-Engordany bonificarà els propietaris que facin lloguers a preu assequible

El Comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat aquest passat dijous una modificació de la bonificació del 70%…

5 minuts fa

Pedro Sánchez desitja sort a J.A Bayona de cara als Oscars

Pedro Sánchez ha desitjat sort a J. A. Bayona en la pròxima gala dels Oscars,…

14 minuts fa

Puigcerdà acondiciona l’accés al túnel subterrani del Passeig 10 d’Abril

L'Ajuntament de Puigcerdà ha portat a terme unes obres de condicionament al pas que dona…

16 minuts fa

Confirmen el cinquè feminicidi del 2024 a Catalunya: La dona assassinada a Olot

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que l'assassinat d'una dona aquest dijous a Olot és un…

26 minuts fa

Crespín es reuneix amb el Cònsol General de Cuba a Barcelona

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha  rebut avui el Cònsol General de…

27 minuts fa

Arriba una nova sessió d’Emprèn Talent a Reus

La regidoria d'Empresa, Formació i Ocupació programa una nova xerrada del cicle Emprèn Talent' el…

32 minuts fa

Esta web utiliza cookies.