Simpatitzants de Vox es concentren a Tarragona per defensar el manifest ‘España existe’

Un petit grup de persones responen amb una cassolada a l'acte de l'extrema dreta

Pla contrapicat dels caps de Vox que han llegit el manifest 'España Existe' davant de l'Ajuntament de Tarragona i amb un centenar de manifestants que han donat suport a l'acte.

Un centenar de simpatitzants de Vox s’ha concentrat a la plaça de Font de Tarragona, davant les portes de l’Ajuntament, per defensar el manifest ‘España Existe’ que el partit d’extrema dreta ha convocat aquest diumenge arreu de l’estat espanyol. El diputat al Congrés per Murcia, Luis Gestoso, ha llegit el text on s’exigeix al president espanyol Pedro Sánchez “que respecti la unitat i la sobirania d’Espanya” i faci detenir al president de la Generalitat Quim Torra i porti detingut l’expresident Carles Puigdemont. “Estarem vigilant el compliment de la Constitució perquè no facin un ‘aquelarre’ amb les nostres llibertats”, ha advertit Gestoso. Una desena de persones han fet una cassolada per contrarestar la manifestació de l’extrema dreta.

Un centenar de simpatitzants de Vox s’han concentrat a les dotze del migdia d’aquest diumenge a la plaça de la Font de Tarragona, davant l’Ajuntament, amb moltes banderes d’Espanya i cartells amb el lema de la protesta, ‘España Existe’. La plataforma Antifeixista de Tarragona havia contraprogramat a la mateixa hora, una cassolada des de “totes les finestres i balcons” de la plaça per mostrar “el rebuig a Vox” però la resposta ha estat discreta. Una desena de persones, alguns des de les terrasses i altres a peu de plaça, han fet sonar insistentment els estris durant tota l’estona que ha durat la concentració i fins a la una del migdia, quan s’ha dissolt.

La presidenta provincial de Vox, Isabel Lázaro, ha reconegut que esperava una contra-manifestació més contundent. “Pensava que seria més gran i que no ens permetrien expressar-nos, com sempre, que pretenen emmordassar-nos perquè no exercim la nostra llibertat, però no han tingut molta força. Hem estat més forts nosaltres”, ha assenyalat al final de l’acte. Lázaro s’ha mostrat molt satisfeta per la resposta dels simpatitzants del patit a la concentració. “Estem en un lloc on la gent té por a sortir i tenim orquestra sempre quan fem alguna cosa, per petita que sigui. Estic molt agraïda a la gent que un diumenge al matí ha vingut aquí a defensar la llibertat i l’estat de dret que està realment en perill”, ha dit.

Minuts abans que es donés inici a l’acte de l’extrema dreta, un helicòpter de la policia estatal ha sobrevolat la plaça de la Font, però la presència policial ha estat escassa ni hi ha hagut cap mena d’enfrontament. Quan s’han començat a sentir les cassoles, els organitzadors han apujat el volum de la megafonia, on s’han repetit les cançons d’homenatge a Espanya i a Vox. Pocs minuts després de les dotze, el diputat del partit d’extrema dreta per Murcià, Luis Gestoso, ha llegit el manifest on es feia valer “la identitat, la història i la nació espanyola”. El text exigeixia també al govern espanyol que “respecte a la Constitució, a la llibertat, la convivència i la igualtat”.

“Hem vingut a reivindicar i recordar a Pedró Sánchez, a la banda separatista, als simpatitzants de narco-terroristes bolivarians que componen el govern i als proterroristes que existeix un marc de llibertats que de des de Vox vigilarem que es compleixi i no deixarem que facin un aquelarre amb ell”, ha advertit Gestoso. “Farem tot el que estigui a les nostres mans, als jutjats, al Parlament i al carrer per impedir qualsevol catàstrofe d’aquesta gent que està amb les cassoles i dels seus caps”, ha afegit. El diputat murcià de l’extrema dreta també ha enviat un missatge de tranquil·litat als seus simpatitzants davant la formació del nou govern de coalició a l’Estat. “Encara que siguin majoria i estiguin abandonats pel govern, hi ha 52 diputats que no els deixaran sols. Aviat tindrem una majoria suficient per il·legalitzar aquesta gentussa que els esclafa les llibertats”, ha sentenciat.