L’oposició es planta en bloc per exigir una solució per la Part Baixa de Tarragona

La moció presentada per ERC i aprovada per unanimitat reclama un pla d'acció per al barri del Port, com també més cohesió i revitalització de la ciutat

0
463

La necessitat immediata d’una solució per la problemàtica que engloba la Part Baixa de la ciutat ha estat protagonista duran la sessió plenària de l’Ajuntament de Tarragona d’aquest dimecres, 24 d’octubre. Es tracta d’una reclamació constant per part del veïnat d’aquesta zona de la ciutat que es troben amb problemàtiques incessants com els robatoris amb força en cotxes, la brutícia, les ocupacions il·legals, o bé les darreres inundacions pel temporal, entre altres. Aquesta vegada, el grup municipal d’ERC ha presentat una moció per exigir la revitalització de la ciutat i una solució diligent a aquest problema en concret. Aquesta ha estat aprovada per unanimitat, tot i que el debat ha estat servit entre l’oposició en bloc i l’equip de govern.

L’historial delictiu registrat al barri del Port és elevat i necessita un tracte especial i “exhaustiu”, com reconeixia aquest dimarts el conseller de Seguretat, Javier Villamayor, durant la presentació de les patrulles de proximitat que es mouran pels diferents barris de la ciutat. A això cal sumar els danys provocats pels darrers temporals, els quals els veïns del barri del Port han anunciat que els portaran davant Síndic de Greuges mentre preparen una demanda col·lectiva contra l’Ajuntament.

Amb  la moció presentada per ERC, el regidor republicà Xavier Puig ha posat de manifest la dificultat de “l’arquitectura de la ciutat”, més basada “a fer cases que en fer ciutat”, i la qual s’ha de tenir en compte a l’hora de proposar solucions per la degradació d’una ciutat “envellida” i dispersa. Aquesta dificultat es veu reflectida en la situació d’alguns barris, com la Part Baixa amb una greu problemàtica de delinqüència, robatoris, ocupacions d’habitatges i brutícia. Per això, els republicans han proposat “treballar per omplir la ciutat de persones, activitats i vida”, tenint en compte l’urbanisme de la ciutat, el qual “ha d’estar al servei de la convivència”, en paraules de Puig.

La resta de grups municipals de l’oposició s’han mostrat d’acord amb aquesta moció, centrant-se principalment en la situació del barri del Port. “Si jo fos veí de la Part Baixa, em sentiria ofès”, ha dit el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, en referència a la inacció del govern municipal en aquesta matèria. Nadal ha insistit en el fet que el que es vota al plenari després “no serveix per res”, ja que molts dels acords després no s’efectuen, per això ha exigit “prendre una decisió i executar-la”. Per la seva banda, la portaveu d’ICV, Arga Sentís, ha fet referència al programa electoral del govern municipal en aquest àmbit, tot i que el portaveu de CsRubén viñuales, ha insistit que en el fet que cal fixar-se és en el pressupost, “on veurem si l’equip de govern diu la veritat o no”. “A veure si és veritat que el pressupost municipal incorpora una partida pel barri del Port”, ha continuat Viñuales, que ha retret al govern que “fa 12 anys que estan en aquesta ciutat i la situació de la Part Baixa no és d’ara”.

El govern defensa que ja s’estan prenent mesures

El conseller de Territori, Josep Maria Milà, ha defensat que des del govern municipal s’estan realitzant diverses mesures per poder pal·liar la situació actual. Per una banda, Milà ha assegurat que s’instal·larà un col·lector per evitar les inundacions a la Part Baixa, davant els darrers fets a conseqüència de la gota freda. Així mateix, el conseller també ha destacat l’acord al qual s’ha arribat amb l’Incasòl per cedir dos solars situats en la Part Baixa per a la construcció d’habitatges de protecció oficial. Finalment, l’alcalde també ha volgut defensar la seva posició, tot assegurant que aquest és el seu “compromís”.

FER UN COMENTARI