Les candidates d’ERC reivindiquen el paper femení en el canvi que necessita Tarragona

«Les polítiques de gènere són indispensables per transformar la societat»

0
200
Circ Raluy Legacy 728×90

Les candidates d’ERC a les eleccions municipals a Tarragona han pres la paraula aquest dijous per reivindicar que «les polítiques de gènere són indispensables per transformar la societat». Laura Castel i Paula Varas, número 2 i 4 de la candidatura d’ERC a les eleccions municipals, han participat en un acte a la Plaça Verdaguer acompanyades de la diputada al Parlament, Raquel Sans, i la candidata al Parlament Europeu, Helle Kettner.

Laura Castel ha fet un relat del model de ciutat que defensa ERC, «amb la igualtat i la participació com a elements indispensables del canvi» . La candidata tarragonina ha destacat que «ERC presenta 807 llistes a les municipals arreu del territori i prop de la meitat de candidates són dones, totes elles compromeses amb els valors republicans que Esquerra defensa des de fa 88 anys». Al seu torn, Paula Varas ha relatat la seva experiència vital amb la sororitat femenina, explicant el seu cas com a exiliada xilena a Mèxic quan era petita i el suport que va tenir de diferents dones que van ajudar-la a tirar endavant. Varas ha defensat la importància de la participació de les dones en el disseny de les polítiques comunitàries, destacant la proposta d’ERC dels Consells de Districte com una eina que permetrà la participació real i directa de les dones en les polítiques de la ciutat.

En la seva intervenció, Raquel Sans ha remarcat que el compromís d’ERC amb la visió de gènere es plasma amb l’impuls de les llistes cremallera arreu de Catalunya i en la mirada de gènere que s’ha imposat en el disseny dels programes electorals. Sans ha recordat que «Carme Forcadell va ser la impulsora de la reforma horària al Parlament per garantir la conciliació laboral i familiar» i ha posat com a exemple a seguir la tasca de la consellera Alba Vergés al capdavant del Departament de Salut, on «s’està impulsant la investigació i recerca en salut amb visió femenina i s’ha donat visibilitat a la endometriosi, la malaltia ginecològica més freqüent i que afecta una de cada deu dones».

La candidata a les eleccions europees Helle Kettner ha tancat l’acte reivindicant el paper de les dones a les institucions europees i recordant també la figura de les primeres dones republicanes que van assolir càrrecs institucionals, com Natividad Yarza, primera alcaldessa de l’estat per ERC l’any 1934, a Bellprat. La candidata tarragonina s’ha mostrat convençuda que «la República serà feminista o no serà» i ha encomanat als tarragonins «tenyir Tarragona de lila i groc el proper 26M».

L’acte de dones d’ERC s’ha impulsat des de Les Republicanes, el col·lectiu femení de la secció local d’ERC a Tarragona creat per autoorganitzar-se i assolir avenços en polítiques i visió de gènere a Tarragona. Les Republicanes estan presents en diferents llocs de la llista electoral i formen part activa de l’equip de campanya de les eleccions municipals.

FER UN COMENTARI