La CUP de Tarragona fa una crida a “trencar amb la Constitució”

El 6D d’enguany farà 41 anys de l’aprovació de la Constitución espanyola. L’Esquerra Independentista ja s’hi va oposar en el moment de la seva aprovació i continua oposant-s’hi en l’actualitat. La denúncia la monarquia com a institució profundament antidemocràtica, la reivindicació del reconeixement del dret a l’autodeterminació i el que va suposar un tancament per dalt de totes les elits polítiques, judicials i econòmiques, hereves directes del Franquisme, és el que continua empenyent a la CUP a voler fer un trencament real amb el Règim del 78.

Las conselleres de la CUP treballaran amb normalitat aquest 6D com qualsevol dia laborable i insten el govern municipal a fer el mateix, així com a obrir l’edifici de l’Ajuntament, tal i com havia fet ERC en el marc del 12O, respectant el descans de les treballadores. La CUP fa una crida a respectar la sobirania municipal i a obrir el consistori en tant que “no reconeixem ni la constitució ni l’estat espanyol com a marc jurídic propi”.

En el marc de les reunions dels pressupostos municipals, la CUP ha demanat que la segona trobada amb el govern tingui lloc justament aquest divendres 6D, després que l’equip de Ricomà proposés que aquesta es dugués a terme dijous 5. D’aquesta manera, afirmen, “podrem assegurar que almenys una mínima activitat política es desenvoluparà com un dia laborable més”.

És per això que les anticapitalistes conviden a tothom a participar dels diferents actes i accions de protesta que es realitzin a Tarragona durant la jornada del 6D.

Finalment, les dues regidores de CUP de Tarragona seran demà al matí a Barcelona a una manifestació d’alcaldies i càrrecs electes per protestar contra l’actual situació repressiva i per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem, que consistirà en el lliurament del manifest aprovat a l’ACEC a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera.