El jutge cita a declarar el regidor de Territori i un constructor del pla de la Budellera

Arran d’una querella de la CUP, en què se’ls acusa de prevaricació, tràfic d’influències i delictes d’ordenació del territori

0
470
 El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona ha citat a declarar el 4 d’abril el regidor de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, i el constructor José Luis García, en relació al pla parcial urbanístic de la Budellera. La CUP, que ha presentat una querella criminal contra tots dos davant les sospites d’irregularitats, ha explicat aquest dimecres que Milà i García estan denunciats pels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i sobre l’ordenació del territori i l’urbanisme. L’advocada Montse Aumatell ha detallat que la querella no té a veure amb el contingut del pla -que preveu la construcció d’uns 4.000 habitatges al PPU 24-, sinó amb el procediment amb el qual s’ha dut a terme.

Segons la CUP, els indicis que s’han presentat en relació amb el regidor Milà tenen a veure amb “la seva participació en la Junta de Govern Local, en la qual va votar malgrat tenir el deure d’abstenir-se, tenint en compte que va ser un dels redactors principals del projecte abans de ser regidor, així com la participació continuada en la supervisió i reunions”.

Per altra banda, els indicis relacionats amb el promotor José Luis García tenen a veure amb “la col·laboració continuada en el temps amb el regidor Milà, tal com indiquen els webs de les respectives empreses amb el projecte Terres Cavades a la Vall del Llorito”.

El regidor Jordi Martí ha apuntat que “resulta irònic, ara que parlem tant d’incompatibilitats, que en el seu moment aquesta no fos detectada per la Secretaria General de l’Ajuntament”. Per la seva banda, la portaveu dels cupaires, Laia Estrada, ha insistit que l’acció de la CUP “no es tracta de cap revenja” i ha recordat que fa un any que la formació va comprometre’s a treballar el tema de la Budellera a nivell polític, comunicatiu i judicial.

Després de mesos de treball, la formació independentista va presentar el passat 9 de febrer els indicis, juntament amb documentació i la sol·licitud de diligències preliminars amb les quals demanaven tota una sèrie de documents als quals encara no han tingut accés. La querella va ser admesa a tràmit el 22 de febrer i ja s’ha fet l’ingrés de la fiança de 2.000 euros per personar-se en el procediment. En aquest sentit, la CUP estudiarà impulsar una iniciativa de micromecentatge per fer front als costos judicials.

Laia Estrada ha criticat que si la formació es persona en el procediment judicial és perquè “la fiscalia només actua d’ofici en casos contra l’independentisme i els moviments socials”. D’altra banda, la CUP ha donat suport a la cadena humana convocada per diferents entitats de la ciutat el proper 14 d’abril en protesta contra el pla de la Budellera.

FER UN COMENTARI