ERC vol que Tarragona sigui «ciutat amiga de la gent gran»

Pau Ricomà presenta mesures per fer la gent gran protagonista del canvi a Tarragona

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona Pau Ricomà reivindica el paper de la gent gran de la ciutat en la transformació que vol impulsar a Tarragona. «Entenem que la gent gran aporta experiència i saviesa i no podem oblidar que són el puntal de moltes famílies. Si volem el canvi a Tarragona, la gent gran n’ha de ser partícip». Pau Ricomà remarca l’oportunitat que brinden els Consells de Districte per dissenyar polítiques comunitàries de forma conjunta amb tots els tarragonins. «El canvi el volem per tothom i amb tothom, amb la gent de 18 anys, 30, 70 o 80» afirma Ricomà. L’alcaldable d’ERC aposta per fomentar les activitats saludables, culturals, esportives i lúdiques enfocades a la gent gran, escoltant les seves propostes i adaptant l’oferta a les seves necessitats.

Ricomà reclama que «hem d’impulsar una ciutat amb un espai amable amb la gent gran, amb ombres i bancs, WC públics i complint amb el que diu la legislació sobre accessibilitat i que és una assignatura pendent a Tarragona». El candidat republicà aposta també per «sumar els comerços al concepte de ciutat amiga de la gent gran», sobretot en aquells comerços de proximitat que puguin ajudar a detectar qualsevol problema que pugui tenir un client d’edat avançada. Per Pau Ricomà és indispensable també fer apostes intergeneracionals d’habitatge compartit entre joves i grans, «una fórmula que funciona molt bé en altres ciutats que crea llaços d’amistat i solidaritat entre els seus participants». També aposta per desplegar a Tarragona programes com el que ha liderat ERC a Amposta, el «Bon dia com estem?», en què voluntaris en col·laboració amb serveis socials truquen periòdicament gent gran que viu sola per combatre la solitud i detectar qualsevol necessitat o problema de la persona gran.

La candidatura d’ERC-MES vol impulsar també un «protocol contra el maltractament i la marginalitat de la gent gran». Pau Ricomà recorda que fa dos anys l’ajuntament va aprovar per unanimitat en consell plenari una proposta d’ERC per combatre el maltractament a la gent gran però l’equip de govern no ha fet res per aplicar-ho. El candidat d’ERC-MES es compromet a desenvolupar aquest protocol «amb la col·laboració d’entitats, tècnics i administracions competents» per «erradicar les agressions que es produeixen en alguns casos de gent gran dependent» i lluitar també contra situacions com «estafes, delictes al seu propi domicili o la dificultat d’accés a determinats serveis pels entrebancs tecnològics».