ERC reivindica els valors republicans com a motor de canvi a Tarragona

"Estendre el republicanisme a totes les institucions, tant en les municipals com en les europees, és indispensable per la defensa de les llibertats i els drets socials"

Imatge de l'acte final de campanya d'ERC a Tarragona per a les eleccions del 26-M.

Aquest ha estat el missatge que els quatre ponents que han intervingut en l’acte de final de campanya a Tarragona han transmès al públic assistent. Unes 400 persones han omplert el tram central de la Rambla Nova per escoltar les paraules de Pere Aragonès, Helle Kettnet, Pau Ricomà i Diana Riba.

“Guanyar, guanyar i guanyar” han estat les paraules més repetides pels tres candidats i també pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès. La fita d’ERC en les properes eleccions del 26 de maig és tornar a tenyir de groc Catalunya per deixar palès de forma clara que davant la repressió i les amenaces el que s’ha aconseguit és tenir més llistes que mai arreu del país i que assolint la victòria en els municipis el missatge serà evident: les adversitats, ens enforteixen.

Pau Ricomà, candidat a l’alcaldia de Tarragona, ha assegurat que “estem en condicions de liderar el canvi. Volem posar la ciutat a mans de la seva gent. Ho farem amb la honestedat com a bandera, per governar amb valors republicans que posin Tarragona al servei dels ciutadans”. Ricomà ha afegit, “ho tenim a tocar. Tarragona tornarà a ser republicana diumenge. Ho farem amb la gent de Tarragona amb la nostra llista, que és la més diversa perquè volem reflectir el què és realment la ciutat. Tarragona la farem pròspera entre totes i tots. La determinació de guanyar és ferma perquè sabem que només guanyant tindrem els instruments necessaris per millorar la vida de la gent. La nostra ambició és la dignitat de la ciutat”. El candidat també ha parlat d’eixos centrals del seu programa com ara un accés més fàcil a la cultura i la creació dels consells de districte que ha de fer possible una participació real de les tarragonines i tarragonins en el govern de la ciutat. Pau Ricomà ha acabat el seu parlament expressant la il·lusió d’un canvi de veritat i l’esperança d’omplir les urnes amb vots republicans: “Ho hem de fer per la gent que ens estimem, per Tarragona i per Catalunya”

La candidata a les eleccions europees, Helle Kettner, ha manifestat en el seu discurs que el que no es pot fer és normalitzar la repressió i el fet de tenir presos polítics. “Hem d’anar a Europa i que els nostres escons serveixin perquè la Unió Europea entengui que defensar la democràcia i la llibertat a Catalunya és defensar el futur democràtic d’Europa”, ha afirmat Ketnner.

Al seu torn, Pere Aragonès, ha fet referència als comicis de diumenge a la ciutat de Tarragona i ha assegurat que “necessitem gent compromesa i preparada, com ho és el Pau Ricomà i el seu equip a Tarragona, per posar els municipis al servei de tothom, al servei de les persones. Diumenge tenim una oportunitat per fer-ho realitat, cap vot es pot quedar a casa. Els ajuntaments han de ser l’impuls republicà”. D’altra banda Aragonès ha fet incidència també amb les eleccions europees i ha advertit que els vots per ERC a Europa “faran que l’Oriol sigui a Brussel·les, un pres polític al cor d’Europa. L’Estat vol evitar aquesta imatge, impedeix per exemple, que l’Oriol, el guanyador del 28A a Catalunya, sigui entrevistat als mitjans públics. Volen silenciar la seva veu i no ho podem permetre, fem que torni a ser clara i ferma, aconseguim de nou la victòria”.

Diana Riba ha parlat també de la importància dels comicis del diumenge vinent. “Aquestes eleccions són fonamentals perquè el nostre projecte arribi a tots els municipis del país i perquè la nostra veu sigui escoltada de forma directa al cor d’Europa. Hem de fer una Europa que torni a tenir sentit per la gent, de de pau i drets, de progrés, de respecte i feminista”.

Al llarg de l’acte s’ha vist un vídeo de la Marta Rovira registrat des de Ginebra en el qual ha expressat que “a Tarragona li convé un canvi. Nosaltres veiem Tarragona amb mirades diferents de les que han governat fins ara. Tenim ganes d’aprofitar aquesta transformació, no perdre més el temps i d’afrontar amb valentia els reptes socials i econòmics. Tenim idees i ganes i ho podem fer possible. Recuperem des dels ajuntaments els espais polítics democràtics per a que tothom defensi les seves idees. Aprofitem les urnes per parlar de drets polítics i llibertat.”