ERC denuncia la falta d’una estratègia per fer front a “la brutícia i l’incivisme”

El portaveu d'ERC a Tarragona també s'ha pronunciat sobre els Jocs Mediterranis i ha demanat la dimissió de l'alcalde Ballesteros respecte al cas Inipro

El grup municipal d’ERC a Tarragona ha anunciat, aquest dilluns, que demanar un pla de xoc per fer front a l’incivisme i la degradació de l’espai públic que viu Tarragona. Els republicans denuncien l’estat dels carrers i la brutícia d’aquest que ha donat lloc a una situació insostenible que ha passat de les paneroles a l’aparició de rates a diversos punts de la ciutat. El portaveu del partit, Pau Ricomà, també ha acusat el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, del desinterès sobre aquest tema, ja que “l’únic que se li acut dir és que la gent és incívica”, però no té cap estratègia. A banda, demanen que s’incloguin partides pressupostàries per a la inspecció dels contractes que tenen a veure amb l’espai públic, com també més “disciplina urbanística”, en paraules de Ricomà, per instar als propietaris de locals de Tarragona que tinguin compte dels seus establiments i els mantinguin en condicions òptimes. A més, els republicans també exigeixen partides per lluitar en contra de les deixalleries improvisades que es generen a zones de la ciutat, com darrer de l’Albada, i campanyes informatives “clares i no metafòriques”, segons el portaveu.

“Està clar que la ciutat es troba en una situació de degradació i de brutícia molt gran”, ha dit Pau Ricomà, que ha afegit que també són moltes les “actituds incíviques”. Per això, els republicans proposaran un pla de xoc contra la degradació de l’espai públic, donat que “l’Ajuntament està perdent aquesta guerra”, segons Ricomà. El republicà ha denunciat que des del govern municipal “no s’han buscat recursos, ni cap estratègia”. Per treballar en aquest sentit, el portaveu demana que s’inclogui en els pròxims pressupostos una partida per elaborar un pla de xoc, tot i que també ha apuntat que és necessari que “la gent faci seu el problema”, per això cal conscienciar la ciutadania. Però, Ricomà ha manifestat la dificultat actual de treballar al costat de la ciutadania després que “Tarragona ha dinamitat durant els últims anys els ponts de contacte amb qualsevol entitat”.

ERC demana un ple extraordinari monogràfic sobre els Jocs Mediterranis

D’altra banda, un altre dels temes més polèmics dels últims temps, els Jocs Mediterranis (JJMM), continua sense resposta. Des de l’organització de l’esdeveniment esportiu no s’han facilitat encara les dades oficials sobre els resultats, tot i que, segons publica avui La Vanguardia, aquestes serien “ridícules” i “la facturació per la venda de productes promocionals va ser d’un 20% sobre el previst en l’adjudicació del contracte de merchandising”. En aquest sentit, Ricomà ha demanat un ple extraordinari monogràfic sobre els resultats dels JJMM i ha confirmat que ja s’ha iniciat el contacte amb altres grups municipals que se sumarien a aquesta demanda, com Iniciativa i la CUP. “La venda d’entrades és el gran secret”, ha dit irònicament el portaveu dels republicans que ha afegit que “és esperpèntic que no siguin capaços de donar aquests resultats”.

Ballesteros dimissió

Finalment, el portaveu d’ERC també s’ha pronunciat respecte al cas Inipro. Ricomà ha lamentat que “aquest tema fa molt de mal a la imatge de la ciutat” i que després de tot aquest tema caldrà “netejar” el nom de Tarragona. El republicà ha recordat que des del seu partit s’ha demanat la dimissió tant de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, com de la portaveu del govern, Begoña Floria, i del gerent de la Fundació Smart RegionGustavo Cuadrado. “Tot aquest tema hauria d’acabar amb dimissions”, ha sentenciat Ricomà.