El PSC presenta al Senat mesures per pal·liar els efectes del Gloria a l’Ebre

Recull accions immediates per pal·liar els danys produïts per catàstrofes naturals, amb especial incidència pels provocats per la tempesta Glòria al Delta de l’Ebre

Pla general de camps d'arròs afectats per la inundació marítima del temporal Glòria a la zona de la Marquesa, al delta de l'Ebre.

El grup parlamentari del PSC al Senat ha entrat a registre una moció al ple de la Cambra Alta, que recull tot un seguit d’accions immediates per pal·liar els danys produïts per catàstrofes naturals, amb una especial incidència pels provocats recentment per la tempesta Glòria de manera significativa al Delta de l’Ebre.

Segons ha explicat el senador del PSC per Tarragona Santi Castellà, “el Govern progressista del president Pedro Sánchez ja ha anunciat mesures urgents que inclouen ajudes directes pels afectats per la tempesta, tant adreçades a les famílies com als ajuntaments que han hagut de fer front a les despeses d’emergència que s’han dut a terme. Aquesta moció va en aquesta línia.”

Així, la proposta socialista demana elaborar amb la major brevetat possible un informe determinant els danys provocats pel temporal així com quantificant l’abast dels mateixos.

D’entre el paquet d’ajudes directes s’inclouen també les indemnitzacions pels danys produïts a les explotacions aquíferes, beneficis fiscal aplicables a les activitats de les zones afectades, bonificacions i exempcions als pagaments de les cotitzacions a la Seguretat Social i la concessió de bestretes directament per l’administració de l’Estat sobre les ajudes i subvencions a les que es tindrà dret per aquesta catàstrofe natural.

“El grup socialista també vol que el Govern faciliti als ajuntaments i veïns afectats tota la ajuda necessària per a la tramitació de les ajudes així com una coordinació efectiva per avaluar que aquestes tinguin el seu màxim desenvolupament.”

Finalment, la proposta del grup socialista demana sol·licitar a la Comissió Europea la concessió d’ajudes extraordinàries mitjançant el fons de solidaritat de la Unió Europea per al restabliment quan més aviat millor de tots els danys provocats per la tempesta.

En relació a aquesta iniciativa dels senadors socialistes Santi Castellà ha afirmat que “entrem en una època nova després d’uns anys en què el denominat i buscat “xoc de trens” impulsat per alguns ha provocat les conseqüències negatives per a tots conegudes. Ara aquest Govern i aquesta administració estan per feina, per oferir respostes reals a les necessitats reals de les persones, de forma eficient i amb celeritat. Tots sabem del dany immens que aquesta tempesta ha provocat al litoral i de forma especialment punyent a la zona del Delta i per això ens hem afanyat a presentar aquesta moció per accelerar, des del nostre àmbit de responsabilitat, les ajudes que els afectats necessiten amb premura”, ha conclòs.

La proposta socialista es debatrà en el ple del Senat de la setmana vinent.