El PSC impulsarà un pla d’inversions de 8 milions d’euros als barris de Tarragona per millorar l’espai públic

El pla d’actuació tindrà lloc entre el 2019 i el 2022 i permetrà continuar amb la millora de la via pública que s’ha fet en els darrers anys.

Aquest dimarts, els números 8 i 9 de la candidatura del PSC a Tarragona, Cristina Berrio i Nacho García, han presentat les propostes electorals en matèria de barris. El PSC té previst per als propers quatre anys un pla de Barris, del 2019 al 2022, amb una inversió de 8 milions d’euros. En primer lloc, tal com ha indicat Cristina Berrio «cal acabar de connectar els barris amb el centre de la ciutat» i per això es portaran a terme diverses actuacions d’espai públic. La candidata socialista ha explicat que es crearan diversos vials, des de Ponent, Sant Salvador, Llevant, Sant Pere i Sant Pau, que consolidaran la cohesió social entre barris i centre ciutat. Per una altra banda, també es construirà una passarel·la per a vianants i bicis sobre el riu Francolí i s’aplicaran altres millores urbanístiques com l’arranjament de la N-340. A més, també cal afegir la proposta de l’autobús gratuït per a persones empadronades, que es convertirà en un element transformador de la realitat.

Pel que fa a altres propostes en matèria de barris, s’ampliarà l’equipament esportiu de Sant Pere i Sant Pau, es posarà en marxa el ple rendiment de l’Anella Mediterrània, i s’impulsaran els centres cívics com a eixos de desenvolupament dels barris a partir de processos participatius. També cal destacar el desenvolupament del PP10, que servirà per completar tota la transformació que els darrers anys està experimentant Campclar amb l’aposta de l’habitatge social.

Durant aquests anys, tal com ha indicat el número 9 de la candidatura, Nacho García, el PSC ha treballat un pla integral dels barris amb tres eixos essencials: connexió amb el centre de la ciutat, equipaments i cohesió i acció social. Les inversions més destacades han estat: la Rambla de Ponent de Campclar, l’Anella Mediterrània, el Parc del Francolí o la gratuïtat de l’autobús per a nens i nenes i gent gran. A més, s’han posat fins a 1.000 places de pàrquing dissuasori per anar cohesionant poc a poc els barris amb el centre de la ciutat i s’han creat més de sis llars de jubilats. També s’han arranjat i actualitzat els centres cívics convertint-los en centres culturals del barris, s’han impulsat nous equipaments esportius, com per exemple la piscina de Torreforta o la de Sant Salvador i s’han descentralitzat les festes majors com amb el gran concert de Santa Tecla.