Dídac Nadal vol regenerar i recuperar el centre de Tarragona

El candidat de Junts per Tarragona consensuarà amb veïnat i comerciants les actuacions a dur a terme per frenar la degradació d’aquesta zona. 

“La regeneració i recuperació del centre de Tarragona ha de començar ja. Consensuarem amb el veïnat, els comerciants i les entitats les primeres actuacions a posar en marxa per frenar la seva degradació”. Així ho ha manifestat el candidat de Junts per Tarragona a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, que aquest dilluns al matí ha mantingut converses amb veïns i comerciants del centre de la ciutat.

“La dignificació de l’espai públic amb la millora de la neteja, l’arranjament de voreres i la instal·lació de mobiliari urbà” és una de les actuacions immediates que vol dur a terme Nadal, qui també s’ha compromès a “redactar el projecte Illa Corsini per ampliar el nombre de zones per a vianants el centre de Tarragona”.

L’alcaldable també ha destacat “la necessitat de crear més parcs infantils”, com ara els reivindicats als carrers Ixart i Governador González (aquest últim al costat a l’altura del Mercat Central), i noves zones verdes. Pel que fa al Banc d’Espanya, Nadal ha estat clar: “Cal obrir-lo al més aviat possible i posar-lo a disposició de la ciutadania, fa nou any que l’edifici és de titularitat municipal i segueix abandonat”.

El candidat de Junts per Tarragona també ha recordat la seva proposta per “atorgar ajuts per la rehabilitació de façanes als habitatges envellits i vuits amb l’objectiu de millorar la imatge i recuperar la població al centre de la ciutat”.

Pel que fa al sector comercial, Nadal ha destacat “la urgent necessitat de fomentar, potenciar i donar suport el comerç de proximitat amb un pla que englobi diverses actuacions encaminades a afavorir l’obertura de nous establiments locals i fer desaparèixer els nombrosos locals buits”.

Entre altres mesures per afavorir el comerç, l’alcaldable aposta per “rebaixar el preu de tots els aparcaments públics a un màxim de tres euros al dia”. “Amb l’actual política de preus d’aparcaments estem espitjant la ciutadania a altres municipis”, ha assenyalat Nadal, que, pel que fa a la mobilitat també ha destacat “la creació de zones verdes d’àrea regulada per a residents. Al centre de la ciutat, la immensa majoria són zones blaves”.