Dídac Nadal proposa millorar la prevenció, detecció i atenció pel que fa a la violència masclista

El candidat a l’alcaldia vol que Tarragona sigui un mirall i un reflex per tota la societat

0
265

El candidat del PDeCAT a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, ha fet una roda de premsa aquest matí a les portes del consistori per tractar el tema de la violència masclista. Nadal entén que des del partit s’ha de fer un pas endavant i proposa a l’Ajuntament que lideri totes les polítiques en defensa i protecció de la dona i de totes les víctimes d’aquesta violència. Afirma que veuen amb molt estupor com la justícia, a vegades, mostra signes de certa impunitat davant d’aquests fets. A més, com ha dit Nadal: “ens genera inquietud el fet de pensar que durant aquesta època puguin néixer partits polítics que neguin aquesta existència i proposin que es derogui tota la legislació que tracta de protegir a la dona davant de qüestions de violència de gènere”.

D’aquesta manera, proposen millorar la prevenció, la detecció i atenció en tots els casos i prendre una sèrie de mesures com és l’increment del pressupost que va destinat al departament d’Igualtat per tal de que hi hagi politiques més actives de cara a la protecció de la dona. Entenen que l’Ajuntament de Tarragona, com a administració local, ha de ser un mirall i un reflex per tota la societat i demanen que el foment es tradueixi en la formació a instituts i escoles per tal d’eradicar aquest fet des de la infància.

Incrementar el nombre d’especialistes en serveis socials, com a mínim en tres persones més, per tal de millorar els estàndards de protecció a la dona i les víctimes com ho són els fills i filles, és un altre de les mesures que es demana des del PDeCAT. Actualment, només hi ha tres experts en política de violència masclista. Durant el que portem de 2019 ja hi hagut 7 dones assassinades, 975 des del 2003. En paraules de Nadal: “és evident que això no és admissible i és totalment rebutjable en tots els sentits”.

La renuncia de Josep Poblet

Dídac Nadal també s’ha pronunciat sobre les recents declaracions de renuncia a continuar en activitats polítiques de l’alcalde Josep Poblet. Li sap greu i l’entristeix aquesta decisió. Per Nadal Poblet és un referent pel que fa a serietat, rigor i la transformació que ha viscut la ciutat de Vila-seca i la província de Tarragona a través de la Diputació. Ha declarat que: “sigui del color polític que sigui i preguntis a qui preguntis, tothom dirà que Poblet és una persona seriosa, rigorosa i de compromís”.

FER UN COMENTARI