Dídac Nadal presenta el seu decàleg per recuperar la il·lusió de ser tarragoní

D’entre les propostes, destaquen la cohesió social entre els barris i el centre i la promoció econòmica de la ciutat per tornar a exercir com a capital del territori

0
594
Dídac Nadal, durant la Conferència de Ciutat

El candidat a l’alcaldia de Tarragona pel PDeCat, Dídac Nadal, ha pronunciat aquest dimecres al vespre, al vestíbul del Teatre Tarragona, la Conferència de Ciutat en la qual ha donat a conèixer els pilars bàsics del seu programa electoral per recuperar la il·lusió de ser tarragoní i retornar a la ciutat la capitalitat a la demarcació. “La Tarragona que tinc al cap és el resultat de quilòmetres de converses amb molta gent que vol un canvi a la ciutat” ha afirmat Nadal, tot destacant haver-se reunit amb veïns de totes les zones de Tarragona.

Davant d’un auditori ple de gom a gom, Dídac Nadal ha començat el seu discurs amb una menció al desaparegut Albert Abelló per explicar la seva arribada a la política municipal. Tot seguit, ha enumerat un a un els punts que considera claus per treure a Tarragona de la situació de “paràlisi permanent i crònica” en la qual ha afirmat que viu la ciutat. Per fer-ho, i per recuperar el lideratge per exercir la capitalitat a la demarcació de Tarragona, ha sustentat la seva candidatura en tres conceptes que ha adquirit durant la seva vida laboral: treball, dedicació i entrega. Tres hàbits que tal com ha destacat es contraposen amb l’actual equip de Govern de la ciutat, del qual ha criticat que “no té capacitat de treball”.

Dídac Nadal, pronunciant la Conferència de Ciutat. Foto: Mònica Brey.

Quant a les propostes concretes per a Tarragona ha volgut començar parlant de la necessitat de fer una ciutat més participativa, en la qual els veïns puguin decidir una partida de 2 MEUR en uns pressupostos participatius. A més, ha defensat la figura del regidor de barri per tal de “crear un vincle real entre l’Ajuntament i els veïns” i uns Consells de barris periòdics i permanents per tenir coneixement directe de les necessitats de cadascun dels nuclis que formen Tarragona.

Seguidament, s’ha referit a l’estat de neteja de la ciutat. Nadal ha advocat per un canvi en el contracte de neteja i per un control més sever amb els incívics. “Quan no hi ha control, l’incivisme creix”, ha denunciat el demòcrata. En aquest punt també ha parlat de la seguretat, apostant per l’increment d’agents de la guàrdia urbana, la instal·lació de càmeres de videovigilància en llocs estratègics de la ciutat, i la creació de la figura del policia de barri.

Pel que fa a la mobilitat l’alcaldable pel PDeCat ha assegurat que vol cohesionar tots els barris de la ciutat amb el centre. La idea és convertir les entrades a la ciutat en avingudes amables, amb més espais per a vianants i carrils bici. Tot amb la intenció de facilitar que els veïns dels barris puguin arribar caminant al centre de Tarragona. A banda, també ha anunciat un transport públic amb més connexions.

“L’autoestima que ens manca es nota a l’exterior”
Respecte a l’àmbit de cultura i patrimoni Nadal ha denunciat el dèficit d’espais culturals a la ciutat i la necessitat de fomentar la creació artística local. Així mateix, també s’ha referit al patrimoni històric per afirmar que “tenim un patrimoni romà, medieval, modern, jueu, que hem de fer valdre i obrir a la gent. Només quan ens sentim orgullosos de Tarragona serem capaços de vendre la nostra marca a l’exterior”. De fet, ha sentenciat que “l’autoestima que ens manca es nota a l’exterior”.

En relació amb la promoció econòmica de la ciutat l’alcaldable ha anunciat actuacions per potenciar la creació de nous llocs de feina i, també, fomentar l’emprenedoria. A més, també s’ha referit a l’impuls al comerç local.

Altres propostes que ha defensat Dídac Nadal són l’agilització de l’administració, el foment de l’esport base com a mètode d’integració social i l’ampliació dels serveis socials de la ciutat, el pilar bàsic de l’estat del benestar.

L’alcaldable de Tarragona pel PDeCat, Dídac Nadal, ha acabat el seu discurs amb un agraïment a tots els assistents, a qui ha encoratjat a implicar-se amb els temes de ciutat per tal de “fer de Tarragona una ciutat extraordinària de la qual tots ens puguem tornar a sentir orgullosos”.

FER UN COMENTARI