La CUP fa pública la querella criminal contra Milà pel projecte de la Budellera

La querella també va en contra del constructor José Luis García

La CUP ha fet pública, aquesta tarda, la querella criminal presentada per la formació contra el regidor Josep Maria Milà i el constructor José Luis García en relació al projecte de la Budellera (el PPU-24). Amb la presència dels dos consellers cupaires, Jordi Martí i Laia Estrada, i de l’advocada Montse Aumatell, s’ha explicat que denuncien presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i delictes sobre l’ordenació del territori i l’urbanisme. Segons Martí, la formació anticapitalista ha portat a terme aquesta acció d’acord amb el compromís electoral “de denunciar la possible corrupció de l’Ajuntament de la ciutat, un dels punts centrals del programa de la CUP”.

Aumatell ha aclarit que “la querella no té a veure amb el contingut propi del pla sinó amb el procediment amb el qual s’ha dut a terme”. Els indicis que s’han presentat en relació amb el regidor Milà tenen a veure amb “la seva participació en la Junta de Govern Local, en la qual va votar malgrat tenir el deure d’abstenir-se”, ha continuat l’advocada i, a més, “tenint en compte que va ser un dels redactors principals del projecte abans de ser regidor, així com la participació continuada en la supervisió, reunions, etc.”. Martí ha apuntat que “resulta irònic que en el seu moment aquesta no fos detectada per la Secretaria General de l’Ajuntament”.

Segons Estrada, l’interès per esclarir aquests fets rau en la “coneguda posició de la CUP contra els plans urbanístics que corresponen a interessos privats enlloc dels de la ciutadania”. També ha deixat clar que l’acció de la CUP “no es tracta de cap revenja” i ha recordat que fa un any que la formació va comprometre’s a treballar el tema de la Budellera.

La formació independentista, després de mesos de treball, va presentar el passat 9 de febrer els indicis, juntament amb documentació i la sol·licitud de diligències preliminars amb les quals demanaven tota una sèrie de documents als quals encara no hi han pogut tenir accés. La querella va a ser admesa a tràmit el darrer dia 22 i ja s’ha fet l’ingrés de la fiança de 2.000€ en relació a la qual, segons ha avançat Estrada, estudiaran “realitzar un Verkami per fer front als costos judicials”. Ha deixat clar que si la formació es persona és perquè “la fiscalia només actua d’ofici en casos contra l’independentisme i els moviments socials”. Finalment, han publicitat la cadena humana convocada per diferents entitats de la ciutat el proper 14 d’abril en protesta contra el pla de la Budellera.