Cs reclama revisar els protocols d’incendis i el Pla SEQCAT a Tarragona

Rubén Viñuales sol·licita al govern local d'ERC "instar a la Generalitat donar prioritat a la Mesa sobre la Qualitat de l'Aire que és la responsable d'informar i actualitzar els protocols existents"

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales, ha sol·licitat a l’equip de govern local la revisió dels protocols d’incendis i del Pla SEQCAT (Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona) davant el caos derivat per la desinformació a la ciutadania en l’incendi del polígon Entrevies la matinada del 6 al 7 de juliol.

Rubén Viñuales ha volgut saber “quins criteris s’han aplicat dins del Pla SEQCAT perquè no sonés cap mena d’alarma i per què els veïns només van tenir als mitjans de comunicació com a única via d’informació”.

Finalment, la formació taronja ha demanat a l’equip de govern d’ERC instar a la Generalitat perquè “es doni prioritat a la Mesa sobre la Qualitat de l’Aire, que és la responsable d’informar i actualitzar els protocols existents”. En aquest sentit, ha apuntat que la taula es va crear el 2015 i tan sols s’han dut a terme 5 sessions tal com indica la web de la Generalitat. Fet que ha titllat “d’inadmissible en una ciutat com Tarragona en el qual la indústria química ha de conviure amb els ciutadans diàriament”. Tanmateix, la formació taronja ha volgut saber “l’estat sobre l’estudi epidemiològic promès per la Generalitat”.