Ciutadans vol que Tarragona sigui la capital mediterrània del comerç

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) vol que Tarragona sigui la capital mediterrània del comerç. El portaveu municipal de Cs, Rubén Viñuales, ho ha defensat en una roda de premsa a l’Ajuntament on ha presentat una moció que portarà al ple ordinari de febrer d’aquest divendres. “Tarragona té tots els recursos necessaris per convertir-se en la capital mediterrània del comerç”, ha assegurat. “Bon clima, diverses opcions de connexió, un ampli bagatge històric cultural, el Port” i és per això que ha apostat per “desenvolupar una marca de ciutat patrimonial moderna que inclogui una estratègia de màrqueting comercial i turística”.

En una roda de premsa a l’ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales ha presentat una bateria amb 23 propostes (*) per dinamitzar el comerç i crear ocupació. Entre elles, s’han destacat la millora de l’aparcament i el preu del mateix establint tarifes diàries de 4€, promoure l’estatus de zona d’interès turístic i treballar de manera conjunta amb Patrimoni i Turisme, així com amb el Port de Tarragona, atreure marques internacionals per millorar la gastronomia i l’oci nocturn o reformar de manera integral l’estació d’autobusos. A més de promocionar Tarragona a l’aeroport de Reus, l’estació de l’AVE, el Port i estacions d’autobusos.

D’altra banda, el portaveu municipal de Ciutadans ha lamentat els 315 atropellaments comptabilitzats a Tarragona des del 2016, i ha presentat un pla global (*) per reduir l’índex d’aquesta mena d’incidències a la ciutat. Viñuales ha considerat que en ell haurien de participar Guàrdia Urbana, tècnics de l’ajuntament, el Consell Municipal de Mobilitat i entitats de la ciutat. Per això, s’ha proposat una sèrie de mesures smart city que “serveixin per formar i conscienciar sobre la seguretat viària, així com prevenir accidents”. En aquest sentit, ha detallat accions concretes com instal·lar indicacions digitals de velocitat en carrers concrets, passos de vianants il·luminats o repintar-los amb efecte 3D per millorar la percepció dels conductors.