Carles Castillo, diputat del PSC, va visitar Junqueras a la presó d’Estremera

El polític tarragoní emmarca la trobada en “un tema purament personal i humà”

El diputat del PSC al Parlament Carles Castillo va visitar el vicepresident destituït Oriol Junqueras a la presó d’Estremera l’1 de març, segons ha confirmat ell mateix. Castillo preveu repetir la visita al líder d’ERC i també a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, en aquest cas a la presó d’Alcalá-Meco, a principis de maig. El diputat socialista ha emmarcat la seva visita a Junqueras en un tema “purament personal i humà”, però ha declinat donar-ne més explicacions. De fet, fonts del PSC han coincidit a assenyalar que Castillo va realitzar la visita a títol personal i que ho va comunicar al partit. Fins ara, cap càrrec socialista havia visitat algun dels dirigents independentistes que es mantenen empresonats per l’1-O, de forma preventiva, en diversos centres penitenciaris de la Comunitat de Madrid.
Nascut a Tarragona el 1975, Carles Castillo té un perfil catalanista i d’esquerres. Va ser el cap de llista del PSC per la demarcació de Tarragona a les eleccions al Parlament del 2015. En els darrers comicis, celebrats el 21 de desembre de l’any passat, va ocupar el segon lloc de la llista i va reeditar el seu escó a la cambra catalana.

Castillo és llicenciat en Dret per la UAB i exerceix com a advocat en un despatx professional de la seva ciutat natal. També va ser regidor pel PSC durant dotze anys a l’Ajuntament de Tarragona i, del 2007 al 2015, va ostentar responsabilitats de govern a les àrees de Territori, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Llicències. Actualment, és el 1r Secretari de la Coordinadora Comarcal del Tarragonès del PSC.