Neix ParcQuinta, un projecte de Tecletes per dinamitzar el parc de la ciutat

S'instal·larà la PlayTruck de l’associació al Parc de la Ciutat, entre els dies 17 de maig i 20 de juny en una prova pilot de dinamització de l’espai

L’Ajuntament de Tarragona i l’Associació Tecletes, Mares de Tarragona, han arribat a un acord per transformar el Parc de la Ciutat en la ParcQuinta, una proposta farcida d’activitats adreçades a famílies i, en concret, a infants. Unes activitats encaminades a reivindicar un dels pulmons verds de la ciutat de Tarragona perquè torni a ser dels veïns i veïnes de la ciutat.

“L’Ajuntament de Tarragona ha rebut positivament aquesta iniciativa i estem treballant conjuntament per tal de dur-la a terme a partir del dilluns vinent, 17 de maig”, ha explicat la presidenta de l’associació Tecletes, Maruxa Roel. I ha afegit: “La ParcQuinta neix de la necessitat de crear un oci compartit. Neix en un ambient de Covid que ens ha fet reenamorar-nos de Tarragona. Tenim una ciutat preciosa i ara només falta que hi passin coses”. Per la seva part, Judit Montserrat Montcusí, sòcia de l’associació Tecletes, explica que “l’objectiu és dinamitzar el parc, que hi passin coses, tant des del punt de vista de l’educació mediambiental, com cultural, com l’empoderament del feminisme”.

El conseller de Territori, Espais Públics i Sostenibilitat, Xavier Puig, remarca que “l’Equip de Govern estàvem decidits a revitalitzar el Parc de la Ciutat, un dels pulmons verds de la ciutat i que més possibilitats d’organitzar activitats té. Per això ens sentim encants i abracem la iniciativa de les Tecletes perquè proposa tot allò que volem per aquest espai verd: que sigui un punt de trobada dels tarragonins i tarragonines i recuperar un espai que estava en desús”. I afegeix: “El Parc de la Ciutat és un diamant en brut, volem que llueixi. Per això millorarem la jardineria, incrementarem la presència de la Guàrdia Urbana i lo més important: li donarem vida. I donar-li vida vol omplir el Parc d’activitats per a totes les edats.”

El ParcQuinta consisteix en instal·lar ‘La Paquita’ (la PlayTruck de l’associació) al Parc de la Ciutat, entre els dies 17 de maig i 20 de juny de 2021, en una prova pilot de dinamització de l’espai. Es tracta d’un punt de trobada, al voltant de la caravana, que permetrà el desplegament de recursos a l’exterior i crearà espais canviants i “plens de propostes educatives com racons de contes, de ball, de jocs de taula i de construcció, dibuix, tallers i manualitats i posant a l’abast de tots els usuaris el servei amb canviador pels més petits. Tot plegat adaptat a les mesures de seguretat contra la Covid19”, detalla la presidenta de l’entitat.

Al llarg de les 5 setmanes que l’equip de Tecletes i diferents col·laboradores i col·laboradors seran presents al Parc, es programaran activitats gratuïtes i obertes a la ciutadania de dilluns a divendres entre les 16:30h. i les 19:30h.

Les persones encarregades de dinamitzar l’espai amb activitats canviants són un equip de persones voluntàries, impulsores del projecte i membres de cada una de les associacions col·laboradores, amb el recolzament d’una professional educadora.

ParcQuinta és un projecte de Tecletes que aposta per la cohesió del teixit associatiu de Tarragona i té com a objectiu el foment de la criança respectuosa, la cultura, l’educació ambiental i la participació ciutadana, en un espai natural situat enmig de la ciutat, la Quinta de Sant Rafael.

La proposta de Tecletes beu d’altres propostes que existeixen arreu com per exemple Más Pintat de Reus, el Parque dos sentidos de Pontevedra, la Quinta de los Molinos de Madrid, o el Parc del turó de Can Mates de Sant Cugat del Vallès i s’emmiralla en projectes d’èxit de ciutat com ara “Barcelona jugable” o “Pontevedra, cidade don nenos”.