Multes a Tarragona de 300 euros per posar la rentadora a la nit

L’entrada en vigor el passat 1 de juny de la nova tarifa elèctrica ha fet que intentem buscar maneres d’estalviar diners. Molta gent està optant per aprofitar la tarifa més barata, des de la mitjanit fins les vuit del matí, per tal de dur a terme les tasques de la casa com planxar o posar una rentadora.

No obstant això, aquesta decisió d’aprofitar per posar la rentadora quan la llum està més barata durant la matinada té alguns inconvenients. Concretament el soroll que pot fer l’electrodomèstic a aquelles hores i que segons algunes normatives municipals podria arribar a comportar importants sancions.

En el cas de la ciutat de Barcelona, per exemple, està prohibit utilitzar aparells electrodomèstics que facin molt soroll a partir de les 21.00 hores. En cas d’incomplir aquesta normativa, els barcelonins i barcelonines es podrien enfrontar a una multa mínima de 750 euros que podria arribar fins els 3.000 euros.

En el cas de la ciutat de Tarragona, es pot multar als ciutadans amb 300 euros, si aquest causa molèsties als veïns. L’Ordenança de Convivència municipal explica que no està permesa la realització de qualsevol activitat que provoqui molèsties al veïnat per causa de soroll.