Mor Mossèn Gallart, rector de la parròquia de Sant Magí de Tarragona

El capellà havia format part dels Xiquets de Tarragona

Mossèn Francesc Gallart, rector de la parròquia de Sant Magí a la Part Alta de Tarragona des de feia 26 anys, ha mort aquest dissabte als 87 anys d’edat, segons han informat els Xiquets de Tarragona a les seves xarxes socials. Gallart, nascut a Tarragona l’any 1933, va mudar-se de ben petit a Valls, però va tornar a Tarragona per estudiar al seminari.

Un cop envestit capellà, va estudiar Dret Canònic a Cantàbria i, més tard, va fundar amb altres capellans l’escola Mare de Déu de la Mercè de Montblanc. L’any 1994, Mossèn Gallart va passar a ser el rector de la parròquia de Sant Magí de Tarragona. El sacerdot sempre havia estat involucrat al teixit associatiu de la ciutat, sent membre dels Xiquets de Tarragona i un seguidor declarat del Nàstic.

Des dels Xiquets de Tarragona, han lamentat la mort de qui “ha estat l’ànima d’aquesta petita ermita tan estimada per tots els tarragonins i tan vinculada a la nostra entitat”. L’Ajuntament de Tarragona també s’ha sumat a les mostres de condol a amics i familiars de Mossèn Francesc Gallart.