Mor l’arquitecte del Nou Estadi de Tarragona, Luis Alonso

L’arquitecte Luis Alonso (Madrid, 1955) ha mort aquest dijous a Santiago de Xile als 66 anys, segons han confirmat fonts pròximes a l’ACN.

L’arquitecte va fundar, juntament amb el seu soci Sergio Balaguer, l’estudi Alonso i Balaguer Arquitectes Associats el 1978, amb seu a l’edifici rehabilitat del conegut com a ‘Palo Alto’ a Barcelona.
El bufet té oficines a Santiago de Xile, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Bogotà i Lima. Entre d’altres, són responsables de la rehabilitació del centre comercial de les Arenes, l’Hesperia Tower, el Centre Internacional de Medicina Avançada (CIMA) o el centre Wellness O2 Pedralbes o els quatre gratacels de plaça Europa a l’Hospitalet.

El Nou Estadi de Tarragona és un dels equipaments esportius que també va dissenyar l’arquitecte al llarg de la seva carrera.

Són responsables de 700 projectes arreu del món, des de gratacels, centres esportius i comercials, hotels i edificis multifuncionals.

En construcció hi ha el gratacels més alt de Llatinoamèrica, a Bogotà, el Campus de Formació Empresarial d’Iberdrola a Madrid i el Palau d’Esports de Kazakhstan a Almaty. També van ser els autors de la Vila Olímpica de Rio de Janeiro 2016 per concurs internacional.