Tarragona, ciutat amb una llarga tradició gastronòmica, suma aquest any dos candidats al campionat nacional de Best Sandwich Spain 2025, una competició que busca coronar el millor entrepà de tot l’Estat. Ol’ Dirty Smash i Bocho, dos restaurants ben coneguts pels amants del bon menjar, han estat seleccionats entre 130 establiments participants per competir amb les seves creacions singulars. La votació popular està oberta fins al 4 de maig, i només un entrepà podrà proclamar-se vencedor.
Ol’ Dirty Smash i un homenatge al clàssic tarragoní
Ubicat al cor de la Rambla Vella, Ol’ Dirty Smash ha decidit retre tribut a una llegenda local dels entrepans, Eduard Boada, amb una proposta que barreja memòria i creativitat. L’entrepà, batejat “Blanc i Negre”, és una explosió de sabors de la terra: llonganissa i botifarra negra, ceba caramel·litzada, mongetes blanques, formatge havarti, rovellons, pinyons, salsa romesco i patates xips.

Bocho i la cuina com a llegat
Des del carrer August, el restaurant Bocho presenta “Legado y Raíces”, una proposta que posa en valor el producte de qualitat i la tradició. Amb una base de galtes estofades, formatge Parmigiano Reggiano, ceba adobada amb vinagre de Chardonnay i una maionesa artesanal, tot plegat dins d’un pa de vidre cruixent, aquest entrepà triomfa.

Tarragona a l’aparador nacional
Amb aquestes dues propostes ben diferenciades però igualment potents, Tarragona aspira a posicionar-se com una capital també en l’univers de l’entrepà d’autor. Tant Ol’ Dirty Smash com Bocho han aconseguit capturar l’essència del territori amb receptes que expliquen històries a través dels sabors.
Ara, la pilota és a la teulada del públic, que podrà votar pel seu favorit fins al 4 de maig a través de la plataforma oficial del concurs. Amb 130 propostes d’arreu de l’Estat en competició, només una guanyarà el títol de Millor Entrepà d’Espanya… i Tarragona té més d’una carta per jugar.