L’oci nocturn de Tarragona tancarà portes per Sant Joan

Ho farà en senyal de protesta per la inseguretat jurídica creada per la resolució del Govern de la Generalitat

L’oci nocturn de la ciutat de Tarragona tancarà portes per la nit de Sant Joan en senyal de protesta per la inseguretat jurídica creada per la resolució del Govern de la Generalitat, d’entrada en vigor el 21 de juny i sense data de finalització, que d’entre altres mesures, tanca al públic les pistes de ball i redueix l’aforament al 20% del total.

La resolució planteja mesures més restrictives que l’anterior del 18 de Juny, que va entrar en vigor només 48 hores abans, amb data de finalització 25 de juny on es permetia l’obertura de pistes de ball i l’aforament restava en el 50% del total.

Aquest canvi de plantejament ha fet que els locals es trobin que han recuperat treballadors dels ERTO, han invertit en mesures anticovid i, en definitiva, han optat per reobrir els seus locals sense imaginar que les mesures adoptades serien més restrictives des del Govern de la Generalitat que les plantejades a nivell estatal en la Fase 3, amb també les pistes de ball tancades però amb un 30% d’aforament.

La preocupació en el sector queda palesa donat no es reben solucions de cap tipus ni s’estableixen plans de apertura o calendaris que permetin conciliar la situació de pandemia mundial i el repte econòmic que suposa haver estat els primers en tancar i els darrers en obrir.

El sector de Tarragona ciutat sota el segell NitsQ, de qualitat reconeguda, decideix el tancament durant la nit de Sant Joan de Bloomsbury, Highland, Premium Club, Sala El Cau, Sala Zero, Totem i Totem Café degut a la incoherència i gens argumentada presa de decisions del Govern de la Generalitat.

NitsQ, considera que aquesta mesura “impedeix a l’empresariat prendre decisions en coherència a la situació actual, veient com un cop més és criminalitza un sector que l’únic que ha fet és complir, sovint sota iniciativa pròpia, tota la normativa derivada de la situació i que es troba en un canvi normatiu constant en menys de tres setmanes”. Per això, reivindiquen ajuts i subvencions que responguin a la realitat del sector, bonificacions i exempcions que estiguin d’acord a la situació i el compromís per part de l’administració de no reconfigurar el marc jurídic sense una base epidemiológica contrastada.