L’Hospital Universitari Joan XXIII inaugura la nova Unitat de Simulació Clínica

Amb una superfície de 121 metres quadrats, l’objectiu és formar a professionals sanitaris i no sanitaris

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Nova Unitat de Simulació Clínica de l'Hospital Joan XXIII. Imatge cedida per l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona

L’ICS Camp de Tarragona inaugura la Unitat de Simulació Clínica de la Fundació Hospital Joan XXIII (USiC-fHJ23). La unitat està ubicada a la segona planta de l’edifici B de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Els nous espais ocupen una superfície de 121 metres quadrats. Aquesta àrea consta d’una sala de control, una sala de simulació, una sala de debriefing que pot utilitzar-se per tallers, dos magatzems, un despatx i uns vestidors.  

La unitat ha incorporat un simulador d’alta fidelitat CAE Ares i material divers per a l’aprenentatge i entrenament del maneig de situacions de crisis i de diverses tècniques més o menys invasives. 

La nova àrea acollirà cursos d’emergències de diferents serveis o àrees de l’hospital (urgències, quiròfans, planta d’hospitalització o obstetrícia). També es realitzaran cursos de suport vital bàsic (SVB), intermedi i avançat, tant de pacients adults com pediàtrics, cursos de reanimació neonatal, cursos de tècniques quirúrgiques, etc. La unitat ofereix també la formació amb simulació “in-situ”, simulació en el lloc de treball. 

La posada en marxa d’aquesta unitat té com a missió la formació de professionals, sanitaris i no sanitaris, per millorar l’atenció sanitària de la població del Camp de Tarragona. La creació d’aquesta unitat posa l’ICS Camp de Tarragona al capdavant de la docència de postgrau i de la Formació Sanitària Especialitzada de la província.