L’hospital Joan XXIII tindrà un dels primers robots per desinfectar les habitacions de COVID-19

Cinc hospitals catalans són els destinataris dels primers robots adquirits per la Comissió Europea per desinfectar les habitacions de coronavirus. Els ha fabricat l’empresa danesa UVD Robots, i poden netejar una habitació de mida estàndard en tan sols 10 minuts, a través de llum ultraviolada.

Un dels centres sanitaris a qui s’ha destinat un dels cinc primers robots arreu de Catalunya és l’Hospital Comarcal de Blanes. Per la seva banda, els altres quatre són l’Hospital universitari Josep Trueta de Girona; l’Hospital universitari Joan XXIII de Tarragona; així com l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Sant Rafael de Barcelona.

Una de les característiques d’aquests robots és que, amb una sola càrrega, pot desinfectar fins a 18 habitacions, segons s’ha indicat des de la Comissió Europea. Amb la compra d’aquesta tecnologia l’executiu europeu vol ajudar als centres hospitalaris per garantir un entorn estèril sense exposar al personal de la neteja.

A banda dels cinc centres hospitalaris catalans, també s’han destinats aquests robots a 11 països. Són Eslovènia, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Croàcia, Lituània, Luxemburg i els Països Baixos.