L’Hospital de Joan XXIII crea la Unitat d’Atenció Renal Integral

El nou espai integra la unitat d’hemodiàlisi, la unitat de diàlisi peritoneal i el gabinet d’exploracions de nefrologia que abans estaven en llocs disgregats de l’hospital

L'Hospital Universitari Joan XXIII ha creat la Unitat d'Atenció Renal Integral. Foto CEDIDA

L’Hospital Universitari Joan XXIII ha finalitzat les obres de la nova Unitat d’Atenció Renal Integral, ubicada a la planta baixa del centre sanitari. El nou espai integra la unitat d’hemodiàlisi, la unitat de diàlisi peritoneal i el gabinet d’exploracions de nefrologia que abans estaven en espais disgregats en l’hospital. També s’han creat noves seccions com la unitat d’hemodiàlisi domiciliària i la consulta de malaltia renal crònica avançada (ERCA).

La nova obra ha permès introduir millores en l’atenció dels malalts en hemodiàlisi com ara disposar d’àrees diferenciades de tractament del pacient ambulatori i el pacient ingressat. També s’ha incrementat el nombre de llits – de dos a cinc – en  l’àrea dels malalts ingressats. Les millores tecnològiques inclouen una nova planta de tractament d’aigües amb els darrers avenços tecnològics que permeten obtenir aigua d’alta qualitat.

A la Unitat s’hi ha destinat un espai per a l’hemodiàlisi domiciliària que començarà el seu programa ben aviat. D’aquesta manera queden integrades les dues modalitats de diàlisi domiciliària: la diàlisi peritoneal i l’hemodiàlisi.

La nova Unitat d’Atenció Renal Integral permet atendre a tots els malalts en tractament renal substitutiu i amb malaltia renal crònica avançada. Això facilita una visió global del procés que contribueix a la presa de decisions del malalt i al seu empoderament.