Laura Castel podria abandonar l’Ajuntament de Tarragona

Laura Castel, consellera de Turisme a l'Ajuntament de Tarragona. CEDIDA

La titular de l’àrea de Turisme, Desenvolupament Econòmic i Contractació de l’Ajuntament de Tarragona, Laura Castel, hauria pogut pactar amb l’alcalde Pau Ricomà la seva renúncia a l’acta de regidora, per tal de dedicar-se plenament a la seva tasca com a senadora d’ERC.

Tal i com publica el Diari de Tarragona, si Castel marxés, la persona que hauria d’entrar a l’ajuntament i ocupar el seu càrrec seria la metgessa Cinta Pastó.

El Partit Popular ha estat el primer en reaccionar davant d’aquesta notícia, i ha denunciat l’abandonament polític i tècnic de l’àrea de Turisme El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha manifestat: “És preocupant l’abandonament al que ha sotmès l’àrea de Turisme el govern Ricomà en un moment tan vulnerable pel sector turístic i per altres sectors econòmics i llocs de treball que en depenen d’ell en bona mesura, com l’hostaleria, el comerç o les empreses de guies i activitats turístiques, que ja havien perdut la temporada de Setmana Santa”.

I ha afegit: “Aquesta indiferència cap a un àrea que havia d’ésser cabdal pel futur de la nostra ciutat ha quedat palesa durant tot el primer any de legislatura: van decidir abandonar la presència de Tarragona a FITUR, van deixar passar la campanya promocional d’hivern, van delegar en una altra conselleria el centre d’acollida turística Porta Tarraco, projecte i subvenció aconseguida pel Partit Popular a finals del mandat anterior. Tampoc han concretat quina seria la seva l’estratègia política a aquesta àrea i van deixar escapçat tècnicament el Patronat Municipal de Turisme sense haver previst un relleu. No és d’estranyar, doncs, la situació d’abandonament actual: el turisme no és, en absolut, prioritat per a aquest equip de govern”.

A continuació, ha manifestat: “No entenem en què han emprat el temps, ja que no han hagut d’ocupar-se de la temporada de creuers, ni de l’atracció de congressos i esdeveniments, ni tampoc de les accions promocionals i activitats d’estiu com Amfiteatrvm o Tarragona Ciutat de Castells, per exemple”.