Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Tarragona suma esforços per fer front a la crisi habitacional

Avatar photo

Des d’aquest estiu, les conselleries d’Habitatge i Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona treballen de la mà per tal d’oferir solucions a les persones que son desnonades a la ciutat.

Tal i com ha denunciat la consellera de Serveis Socials Inés Solé “estem vivint un context d’emergència habitacional, en el qual els desnonaments suposen un dels actes de violència institucional més flagrants que s’exerceixen diàriament al nostre país”. Fins el proper mes de maig, es preveu que a la ciutat hi hagin 46 desnonaments a dades de dia d’avui, tot i que segurament aquesta xifra s’anirà incrementant.

Davant d’això, des de l’Ajuntament s’ha apostat per un treball conjunt entre les dues àrees per pal·liar aquesta situació, que es materialitza amb un protocol d’actuació que inclou, en primer terme, accions de mediació amb la propietat (ja sigui un petit propietari o un gran tenidor) per tal d’intentar aconseguir un lloguer social. En cas que aquesta opció no funcioni, s’obre la via judicial intentant aturar el llançament  a partir dels informes de vulnerabilitat que tramita l’IMSST. Des de l’estiu s’han parat 6 desnonaments en via judicial. A més, també es treballa conjuntament amb el Sindicat d’Habitatge de Tarragona i la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca). En aquest sentit la consellera Solé ha posat de manifest que “la situació seria més desoladora sense aquest treball conjunt” i ha afegit que “hem de tenir clar que aturar els desnonaments no és cap èxit, ja que allò òptim seria que a cap persona la fessin fora de casa seva”.

La consellera Inés Solé ha fet una crida a “totes les persones que estiguin immerses en un procés de desnonament a posar-se en contacte amb les treballadores socials de referència o al telèfon 977 24 40 56, per tal de poder donar resposta a les seves necessitats”.

17 pisos adquirits per dret a tanteig  

Des de l’estiu d’aquest any s’han adquirit 11 pisos per tanteig que ara estan en procés de reforma. La consellera d’Habitatge, Eva Miguel, ha recordat que “tenim un pressupost de 1’5 milions d’euros provinent del romanent de l’any passat, i tenim la previsió d’esgotar la partida en els propers mesos, fet que ens permetrà aconseguir entre 25 i 30 pisos. Per tant, esperem que també puguem incloure una nova partida al romanent d’aquest any”.

D’aquests 11 pisos, 7 son procedents d’un edifici sencer que es va adquirir la setmana passada a la Part Baixa. A més, aquesta setmana se signarà un altre pis, i l’Ajuntament en té 5 més pendents de signatura. Aquests pisos se sumen als 6 que ja es van comprar a finals de l’any passat i que estan distribuïts per diferents barris de la ciutat: Bonavista, Part Baixa, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Centre. La consellera d’Habitatge, Eva Miguel, ha explicat que “que els pisos estiguin repartits per la ciutat permet que les famílies que son desnonades puguin continuar vivint al mateix barri”.

La consellera d’Habitatge, Eva Miguel, ha explicat que “s’està fent un esforç important per ampliar el Parc Públic d’Habitatge, per tal de pal·liar la situació d’emergència que estem vivint. L’administració local és qui rep el cop, però no tenim els recursos suficients, per això demanem que tant la Generalitat de Catalunya com l’Estat estiguin a l’alçada”.

Els pisos han estat adquirits exercint els drets de tanteig i retracte de l’administració que són drets d’adquisició preferent. Per tal d’aconseguir els pisos, l’equip d’SMAHUSA ha fet 29 visites i en té previstes 5 més properament. Actualment SMAHUSA té un total de 124 pisos en propietat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comencen les obres d’adequació de la Rambla Pau Casals del Morell

Notícia següent

Reus inaugura els jocs pintats del barri Gaudí

Notícies relacionades