L’Ajuntament de Tarragona subvenciona 24 projectes culturals

Corresponen a la línia de subvencions que es va crear per ajudar a les empreses culturals afectades per la primera onada de la Covid-19

L’Ajuntament de Tarragona ha atorgat 24 subvencions a projectes culturals de diferents àmbits temàtics, amb motiu de la convocatòria de subvencions amb caràcter extraordinari adreçada a empreses i professionals del sector cultural de la ciutat, que es va crear per ajudar a les empreses culturals afectades per la Covid-19.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha volgut destacar que “des del principi de la pandèmia l’Ajuntament de Tarragona ha posat molt d’èmfasi en ajudar els sectors que més patia aquestes circumstàncies i és evident que la cultura n’era un dels mes perjudicats”.

Així doncs, han estat subvencionats un projecte musical, dos de tecnològics, un patrimonial, quatre fotogràfics, quatre artístics, set d’edicions i cinc d’escènics. En tots els casos s’han valorat els projectes considerant la trajectòria, la creativitat, el seu caràcter innovador, els valors socials i també la seva viabilitat; que ha fet que dels 83 projectes acceptats a la convocatòria, finalment se n’hagin acceptat aquests 24.

Cal esmentar, entre d’altres, un projecte de fotografia al barri de la Floresta; una aplicació mòbil que permetrà, amb imatges 3D, millorar el patrimoni de la ciutat o la creació d’un banc d’imatges de castells, així com un agosarat projecte artístic amb el nom De Tarragona, en fem bandera, entre d’altres.

Els projectes seleccionats han estat subvencionats, alguns amb el 100% de la quantitat que era un màxim de 6.000 €, d’altres en 4.000€ i fins a 2.500€ la més baixa, segons diversos factors estipulats en la convocatòria. En total s’han atorgat 100.000€. 

 “La convocatòria ha conclòs amb 24 d’aquests projectes que veuran la llum, però tota la ciutat en sortirà beneficiada”, ha apuntat Ricomà “perquè Tarragona aposta clarament per la cultura”.