L’Ajuntament de Tarragona no aplicarà la pujada salarial del 0,9% a polítics i càrrecs de confiança

El ple municipal decideix mantenir l'augment únicament per al personal funcionari i laboral

Ajuntament de Tarragona. Font: Imatge pròpia
L’Ajuntament de Tarragona no aplicarà la pujada salarial del 0,9% prevista per aquest 2021 pels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) a càrrecs electes i càrrecs de confiança. Sí que s’aplicarà, en canvi, al personal funcionari i personal laboral de la corporació. Així ho ha decidit aquest divendres el plenari municipal.
En el cas de la pujada salarial a polítics i eventuals hi ha hagut força debat. Inicialment tots els augments s’havien de votar conjuntament, però una esmena demanava suprimir de la votació els electes i eventuals.
L’esmena ha prosperat amb els vots favorables d’ERC, ECP, JxTgn i CUP. En contra hi ha votat PSC, Cs i PP. Els diners que no cobraran els polítics se’ls quedarà el consistori.
La pujada del 0,9% la marca l’Estat a tots els consistoris. Suposen aproximadament uns 15 euros mensuals, que en el cas de Tarragona representen uns 10.000 euros anuals entre tots els consellers.
La portaveu del PSC, Sandra Ramos, ha justificat la seva posició per no entrar en “una dinàmica perillosa de no valorar la feina de les administracions” i ha apuntat que cal “dignificar la feina de les institucions públiques”. Des de JxTgn, Dídac Nadal ha afirmat que no trobava moralment correcte que els representants de la ciutadania s’apugin el sou en plena pandèmia. Els increments salarials a funcionaris i personal laboral s’ha aprovat per unanimitat.