L’Ajuntament de Tarragona licita el projecte del trasllat de la Biblioteca Pública de Torreforta a l’interior del Mercat

La futura ubicació quadriplicarà l’espai actual i convertirà l’equipament en motor comercial i cultural del barri

L’Ajuntament de Tarragona obre el procés de licitació del projecte executiu de la Nova Biblioteca Pública de Torreforta, que es traslladarà al Mercat del barri. La nova ubicació, quadruplicarà l’espai d’ús de la biblioteca, que disposarà de 1.300 metres quadrats. Així ho ha comunicat l’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, aquest matí al Mercat de Torreforta durant una visita per commemorar els 39 anys de la seva obertura.

Segons Ricomà, “la nova Biblioteca Pública de Torreforta encara una nova etapa en el seu camí per ser una realitat. El trasllat de l’espai del Centre Cívic al Mercat del barri comença a caminar i serà un canvi que beneficiarà a tothom ja que suposarà un element clau de dinamització i sinèrgies entre la cultura i el comerç de Torreforta”.

Fins ara, l’equipament públic cultural s’ubicava al Centre Cívic de Torreforta. La nova localització en una zona en desús del Mercat del barri, permetrà disposar d’un total de cinc espais, destinats a totes les edats i a usos diferents, amb 125 punts de lectura.

El trasllat de la nova biblioteca al Mercat de Torreforta tindrà un cost d’1,8 milions d’euros, mentre que la licitació del projecte, que estarà redactat en 4 mesos, compta amb un pressupost de 53.361 euros.