L’Ajuntament de Tarragona incorpora pictogrames a les instal·lacions esportives municipals

La instal·lació de 25 imatges s’ha fet conjuntament amb l’Associació Todos en azul

Les piscines i equipaments esportius municipals del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona i la conselleria d’Esports s’han adaptat a les persones amb Transtorn de l’Espectre Autista amb la instal·lació de 25 pictogrames. S’han instal·lat 7 pictogrames a les piscines, 6 als poliesportius, 9 als camps de futbol, un al camp d’atletisme, un al velòdrom i un altre al patinòdrom. 

L’acte de col·locació dels pictogrames ha comptat amb la consellera d’Esports María José López que s’ha mostrat molt satisfeta per aquesta acció que permetrà “apropar encara més el mon de l’esport a les persones amb TEA”. A l’acte també hi ha assistit el president de Todos en Azul, Juan José Caravaca, ha volgut agrair la implicació del Patronat i de la conselleria en la iniciativa i el seu paper en la conscienciació vers el TEA. 

Todos en Azul és una associació sense ànim de lucre formada majoritàriament per famílies amb fills i filles amb TEA i creada a Torreforta (Tarragona). Entre els seus projectes, es troba la iniciativa “Entén la ciutat amb pictogrames”, que consisteix a senyalitzar espais públics i comerços amb imatges senzilles que identifiquin un objecte, una acció, un lloc, un verb, etc.

Els pictogrames com els que s’han col·locat a les instal·lacions esportives municipals són plaques quadrades de 18X18 cm, situades a una alçada d’1,20 m perquè puguin ser vistos tant per petits com per adults, amb la major autonomia possible. El que es pretén és facilitar el dia a dia de les persones amb TEA i les seves famílies, a través de l’accessibilitat cognitiva i la conscienciació social.