L’Ajuntament de Tarragona i l’institut Francesc Vidal i Barraquer estudien l’estat del comerç de la ciutat

El conseller de Comerç Dídac Nadal i director de l’Institut Francesc Vidal i Barraquer Narcís Castanedo han signat aquesta setmana una pròrroga del conveni de col·laboració que mantenen des del 2016 en matèria comercial i educativa. El conseller Nadal ha destacat que “ens sentim molt orgullosos per ampliar la col·laboració amb l’Institut Francesc Vidal i Barraquer, un centre que anualment ofereix formació de qualitat a més de 1.400 alumnes”. 

Aquest curs, la col·laboració entre l’ajuntament i el centre educatiu inclourà l’elaboració per part dels alumnes d’una macroenquesta a tots els comerços de la ciutat. Nadal ha explicat que “una de les primeres tasques que els hem encarregat és l’elaboració d’un estudi per conèixer l’estat del comerç a Tarragona. Volem elaborar una radiografia actualitzada i realista d’un sector que ha patit moltíssim durant els darrers mesos i que té un paper clau dins de la nostra ciutat. Aquesta macro enquesta no només ha de servir per què els comerciants puguin estar en contacte permanent amb la conselleria de Comerç, sinó per tenir les bases d’una estratègia per afrontar el dia a dia comercial de la ciutat”. 

El conveni estableix un marc de col·laboració entre l’Ajuntament i l’institut per tal de promoure investigacions, treballs, activitats i propostes per a la millora del desenvolupament del comerç urbà i de proximitat, a través d’actuacions conjuntes que reverteixin en benefici de les petites i mitjanes empreses comercials i de la cohesió territorial en l’àmbit de l’Ajuntament. A més també recull la proposta de premis o reconeixements per la tasca d’investigació i aportació de l’alumnat al fet comercial.