L’Ajuntament de Tarragona demana al Govern que decreti la suspensió de pagament de lloguers

El Servei Municipal de l’Habitatge atendrà tots els casos de necessitat

Imatge de l'alcalde Pau Ricomà.

L’Ajuntament de Tarragona reclama al Govern de l’Estat que aprovi la suspensió temporal del pagament de lloguers. L’alcalde defensa que és necessari que el Consell de Ministres de demà es decreti suspendre temporalment, i mentre duri l’estat d’alarma, el pagament de lloguers d’habitatges, oficines i locals comercials. “És del tot necessària que es prengui aquesta mesura perquè la majoria de les moltes persones han vist reduït els seus ingressos arran de la crisi del Covid19, especialment les més vulnerables. Cal establir compensacions per als petits tenidors”, defensa l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Ricomà lamenta que el Govern Espanyol no hagués pres aquesta mesura durant el Consell de Ministres de la setmana passada, “davant l’arribada de final del mes i, per tant, el pagament dels lloguers que han de fer front moltes famílies”. Aquesta mesura ha de permetre donar aire a les famílies, empreses, autònoms i comerços que han vist, d’un dia per l’altre, reduïts dràsticament els seus ingressos i facturació.

L’alcalde Ricomà proposa que propietaris i llogaters es posin d’acord en l’àmbit particular per posposar el pagament dels lloguers mentre es mantingui l’estat d’alarma. “Seria bo renegociar-los en funció dels ingressos familiars i la facturació que tindran els comerços, autònoms i empreses durant els propers mesos”, afegeix.

L’Ajuntament pagarà el lloguer dels més vulnerables
Paral·lelament, l’Ajuntament de Tarragona –a través del Servei Municipal de l’Habitatge- atendrà tots els casos de necessitat que no puguin fer front al pagament del lloguer a causa de la crisi del COVID.